Türkiye'den Bosnalı Selzede Gazilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Bosnalı Selzede Gazilere Yardım

Bosna Hersek'te, meydana gelen sel felaketinden etkilenen Tuzla ve Brçko bölgelerindeki gazilere, Türkiye Hükümeti mobilya yardımı yaptı.

26.02.2015 12:58  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te, geçen yıl mayıs ve ağustos aylarında meydana gelen sel felaketinden etkilenen Tuzla ve Brçko bölgelerindeki gazilere, Türkiye Hükümeti tarafından mobilya yardımında bulunuldu.

Tuzla Kantonu ve Brçko Özerk Bölgesi'nden sel mağduru 55 gazi ve aileleri, Jivinitse beldesinde düzenlenen törenle, Türkiye Hükümeti'nin mobilya ve küçük ev aletlerinden oluşan yardımlarını teslim aldı.

Tuzla Kantonu Savaş Gazileri Birliği Meclisi Başkanı Rasim İslamoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında selzede gazilerin hasarlarının tespit edildiğini ve gazilerin ihtiyaçları doğrultusunda yardımların teslim edildiğini belirtti.

Selzede gazilerden Cevad Başiç, Türkiye Hükümeti'nin yardımlarından bir mutfak ve bazı mobilyalar aldığını belirterek, "Bu yardımlar benim için çok önemli. Emekliyim. Yeniden mobilya alacak parayı hiçbir zaman biriktiremezdim" diye konuştu.

Törene katılan Bosna Hersek Federasyonu Savaş Gazileri Birliği, Tuzla Kantonu Meclisi ve Tuzla Kantonu Hükümeti yetkilileri, yardımlardan dolayı Türkiye Hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Mutfak eşyaları, mobilya, fırın, masa, televizyon, halı, parke, fayans gibi malzemelerin bulunduğu yardımların değerinin yaklaşık 150 bin KM (75 bin avro) olduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Bosnalı Selzede Gazilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement