Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

ETSO Başkanı ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: "2013 rakamları ile Türkiye'nin en büyük 163'üncü şirketi olduk. 21 yıldır verdiğimiz mücadelenin yansımalarından birisi bu rakam"

24.06.2014 15:26

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, " Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aşkale Çimento'nun da girdiğini, Türkiye'nin en büyük 163'üncü şirketi olduklarını bildirdi.

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Ticaret Odası (İSO) tarafından "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarının açıklandığını anımsattı.

Türkiye ekonomisinin adeta süper ligi olan bu listede dev sanayi kuruluşlarının bulunduğunu ifade eden Yücelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mütevazi duruşuyla 2004 yılında söz konusu listeye 478'inci sırada giren Aşkale Çimento, yıllar bazında yükselen bir grafik çizmiştir. Bu başarı hepimizin. 2013 rakamları ile Türkiye'nin en büyük 163'üncü şirketi olduk. 21 yıldır verdiğimiz mücadelenin yansımalarından birisi bu rakam. Türkiye ekonomisinin devler liginde hedefimiz ilk yüzde olmak. Başta Allah'ın izniyle ve sonrasında Aşkale Çimento markasını meydana getiren tüm unsurlarımızla bu hedefe doğru adım adım ilerliyoruz. 21 yıldır sosyal, çevresel, finansal ve insan kaynakları odaklı yönetim tarzlarımızı dünya standartlarına getirmek için yaptığımız gayretler kesintisiz olarak sürüyor. Sosyal, çevresel ve finansal risklerimizin yönetilebilir olması için yürüttüğümüz projeler ve çalışmalar ciddi aşamalara ulaştı. Devler liginde sürekli yükselen bir grafik çizmemiz ve sektörde 5'inci sırada yer almamız bu gayretlerimizin sonucudur." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement