Türkiye'nin Cosme Programına Katılımı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Cosme Programına Katılımı

AB'nin KOBİ'ler ve girişimcilere yönelik programı COSME'ye Türkiye'nin katılmasına ilişkin anlaşmanın, AB Bakanı Bozkır'ın Brüksel ziyaretinde imzalandığı bildirildi Programın 7 yıllık bütçesi 2,3 milyar avro.

19.10.2014 15:01

Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin (AB) İşletmeler ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'na (COSME) katılımına ilişkin anlaşmanın, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın Brüksel ziyareti sırasında imzalandığı bildirildi.

AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ekonomik büyümenin lokomotifi olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) odaklanan ve 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanacak olan COSME programına Türkiye'nin katılımına ilişkin anlaşmanın, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Antti Peltomaki tarafından imzalandığı belirtildi.

7 yıllık bütçe 2,3 milyar avro

Açıklamada, programın 7 yıllık bütçesinin yaklaşık 2,3 milyar Avro olduğu ve Avrupa 2020 Stratejisi'nin akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynayan KOBİ'lere büyük imkanlar tanıdığı ifade edildi.

Söz konusu programın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) koordinasyonunda yürütüleceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program kapsamında ülkemizdeki işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ'lerin kurulması ve büyümesi desteklenecektir.

COSME Programı'nın ülkemizde uygulanması ile KOBİ'lerin finansmana ve pazara erişimlerinin kolaylaştırılması, işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi hedeflenmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Cosme Programına Katılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement