Türkiye'nin En Büyük Çevre Hareketi Altı Yaşında - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Büyük Çevre Hareketi Altı Yaşında

Keçiören Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Çevre Çiçekleri Projesi giderek büyüyüp 70.000 çevre çiçeği ile "gönüllü çevre" ordusuna dönüştü.

21.09.2015 11:43

Keçiören Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Çevre Çiçekleri Projesi giderek büyüyüp 70.000 çevre çiçeği ile "gönüllü çevre" ordusuna dönüştü. Her yıl 5. sınıf 12.000 öğrencinin katılımıyla büyüyen çevre çiçekleri projesi düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle hem çevre bilincini aşılıyor hem de çevre ile ilgili bir eğitim seferberliği başlatıyor.

Keçiören'de eğitim veren tüm okullardaki 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla oluşan çevre çiçekleri, aldıkları çevre ve geri dönüşüm konulu eğitim ve pekiştirici tiyatro gösterisi sonrası çevre müfettişi ünvanını kazanıyor. Çevre Müfettişi Kartı alan öğrenciler aynı zamanda Deniz Dünyasına ücretsiz giriş hakkı kazanıyor. Çocuklara ayrıca Çevre Müfettişi El Kitabı, eğitim seti, tohum hediye edilerek çevre ile ilgili eğitici bilgiler veriliyor ve uygulamalı olarak görmelerine fırsat tanınıyor.

5 Haziran Dünya Çevre Gününü de renkli etkinliklerle kutlayan Çevre Çiçekleri istikrarlı ve kararlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, düzenlediği birbirinden renkli yarışmalarla da çevre sevgisini rekabete dönüştürüyor. Afiş, fotoğraf, resim ve hikaye gibi farklı kategorilerde yapılan yarışmalarla çocukların çevre bilincini tatlı bir rekabete dönüştürmelerine aracılık ediyor.

"ONLAR TÜRKİYE'NİN ÖRNEK ÇOCUKLARI"

2009 yılında Keçiören'de başlayan ve giderek yayılan Çevre Çiçekleri Projesini kesintisiz uygulayan tek belediye ünvanını taşıyan Keçiören Belediyesi, projeyi devam ettirmek konusunda kararlı gözüküyor.

Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çevre Çiçekleri Projesinin hem sosyal sorumluluk olduğunu hem de geleceğe yatırım yapıldığını belirterek şunları söyledi; "2009 yılında 4. sınıflarda başlattığımız bugün 5. sınıflarla devam ettiğimiz Çevre Çiçekleri Projesinde sayımız 70.000'in üzerinde. Biz birer çiçek olan çocukların, yaşadığı yere saygı duyan, onu güzelleştiren, koruyan ve titizlik ve özenle hassasiyet gösteren bireyler olmasından mutluyuz. Bugün gururla ifade ediyorum çevre çiçeklerini katılan çocuklarımız Türkiye'nin örnek çocuklarıdır. Biz çevrenin gerçek sahipleri olan çocuklarımızın çevre emanetini bilinçle taşıyacağına, bu bilinci ileride kendi çocuklarına aşılayacağına yürekten inanıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Büyük Çevre Hareketi Altı Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement