Türkiye'nin Fransa'ya İade Ettiği Fas Asıllı Cihadcı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Fransa'ya İade Ettiği Fas Asıllı Cihadcı Tutuklandı

Türkiye\'nin Fransa\'ya İade Ettiği Fas Asıllı Cihadcı Tutuklandı

Türkiye'de tutuklandıktan sonra Fransa'ya iade edilen Fas asıllı Mourad Fares, Paris adliyesi anti-terör savcıları tarafından sorgulandıktan sonra cezaevine gönderildi.

12.09.2014 02:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de tutuklandıktan sonra Fransa'ya iade edilen Fas asıllı Mourad Fares, Paris adliyesi anti-terör savcıları tarafından sorgulandıktan sonra cezaevine gönderildi. Fares, 'Terörist bir grupla bağlantılı olarak terör eylemlerine katılmak, terör örgütünü yönetmek' suçlarından yargılanacak.

Türkiye'de tutuklandıktan bir ay sonra Fransa'ya iade edilen İtalya sınırında bulunan Haute-Savoie bölgesindeki Thonon-les-Bains şehrinde doğup büyüyen Fas asıllı Mourad Fares, uçaktan indikten sonra Fransız iç istihbarat birimleri tarafından karşılandı. Mourad Fares, daha sonra Paris'teki Adliyelerden birine götürülerek anti-terör savcıları tarafından sorgulandı. Mourad Fares, sorgunun ardından tutuklanarak ismi gizli tutulan Paris'teki hapishanelerden birine konuldu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve emniyet yetkilileri tarafından 'önemli ve çok tehlikeli bir cihad organizatörü' olarak nitelendirilen Fares, 'Terörist bir grupla bağlantılı olarak terör yapmak, bir terör örgütünü yönetmek' suçlarından yargılanacak.

FARES'İN KARDEŞİ: BASINDA ÇIKAN HABERLERE İNANMAYIN

France İnfo Radyosu'nu arayarak açıklamalarda bulunan terör zanlısı Mourad Fares'in kardeşi Mohamed Fares ise kardeşinin basında açıklandığı gibi 'büyük balık' olmadığını, Fransa'dan Suriye'ye giden diğer Fransızlar gibi 'manipüle' edildiğini, Türkiye'den Suriye'ye geçip savaşmış olabileceğini ve cihad yapmak isteyen bazı insanlara sınırı geçmesi için yardımcı olmuş olabileceğini, kardeşinin de kandırıldığını, çete başı olamayacağını söyledi. Kardeşinin Türkiye'ye gönüllü olarak döndüğünü, hatta Fransız büyük elçiliğini arayarak kendisinin Fransa'ya dönme talebinde bulunduğunu söyleyen Mohamed Fares, basında çıkan haberlere inanılmaması gerektiğini ifade etti.

Olay hakkında gün boyunca açıklamalarda bulunan Fransız emniyet yetkilileri ise Mourad Fares'in IŞİD birimleri ile Suriye'de savaşmaya gitmeden önce Fransa'dan gelen cihadcıların Türkiye'deki karşılama ve konaklama işlerinden sorumlu olarak çalıştığını, ayrıca cihadcıların Türkiye-Suriye sınırını geçmelerine yardımcı olduğunu söylediler. Mourad Fares'in bir süre sonra IŞİD terör örgütünü terk ederek muhalif bir örgüte geçtiğini, bu tür hareketlerin IŞİD tarafından ölümle cezalandırıldığını, teröristin bu cezadan kurtulmak için önce Türkiye'ye geldiğini, oradanda hayatı için daha emniyetli olduğunu düşündüğü Fransansız adaletine teslim olmayı talep etmiş olabileceğini belirttiler.

'CİHADCI TOPLAYICISI' OLARAK BİLİNİYOR

Mourad Fares'in ismi ilk olarak Strasbourg kentinde patlak veren ve 'cihad göçü' olarak bilinen çok sayıda Fransız gencinin Suriye'de cihad yapmak üzere şehirden ayrılıp Türkiye'ye gitmeleri ile duyulmuştu. Mourad Fares bu olayda 'cihad adayı toplayıcısı' olarak biliniyor.

950 FRANSIZ VATANDAŞI SURİYE'YE GİTTİ

Suriye'deki savaşın başlangıcından itibaren yaklaşık 950 Fransız vatandaşını cihad için Suriye'ye gittiği tahmin ediliyor. Fransa'da terör ile mücadele kanununun önümüzdeki günler icinde millet meclisinde onaylanması bekleniyor. - Fransa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Fransa'ya İade Ettiği Fas Asıllı Cihadcı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement