Türkiye'nin ilk engelli yarış teknesi üretildi - - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin ilk engelli yarış teknesi üretildi -

Türkiye\'nin ilk engelli yarış teknesi üretildi -

Marmaris'te bir tekne tamir ve imalat atölyesinde, Türkiye'de ilk olduğu belirtilen engellilere yönelik yelkenli yarış teknesi üretildi.

18.08.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te bir tekne tamir ve imalat atölyesinde, Türkiye'de ilk olduğu belirtilen engellilere yönelik yelkenli yarış teknesi üretildi.

Merkezi Marmaris'te bulunan ENMA Marin isimli şirket tarafından bir süre önce yapımına başlanan tekne tamamlandı. Alanya Deniz Ticaret Odası tarafından sipariş edilen tekne, gönderilmeden önce gazetecilere tanıtıldı.

Firma sahibi Enis Eralp, Türkiye'deki engelli sporcuların yurt dışından 15 bin avro ödeyerek aldıkları tekneyi yarı fiyatına ve daha kaliteli ürettiklerini söyledi. Teknenin Türkiye'de üretilen ilk "2.4 sınıfı" paralimpik yelkenli teknesi olduğunu belirten Eralp, "Tekne, engelli yelkenciler için sıfırdan dizayn edildi. Kol ya da bacağı olmayan bir engelli oturduğu yerden bu tekneyi kullanabilir. Teknede bütün arma kısmı (halat kumanda merkezi) yeni geliştirilen bir sistem ile ön tarafa alındı" dedi.

Eralp, ürettikleri teknenin Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından onaylandığını ve yarışlara katılabileceğini kaydetti. Yapım aşamasında 3 engelli teknesi daha bulunduğunu dile getiren Eralp, "Bu tekneler sayesinde Marmaris'te paralimpik yelkenli yarışları düzenlenecek. Bu yarışlar aynı zamanda gelecek yıl Brezilya'da gerçekleştirilecek Paralimpik Olimpiyatları'na Türk sporcuların hazırlanması açısından faydalı olacak" diye konuştu.

Yelken genişliği 2.4 metrekare olan teknenin boyu ise 4,16 metre. Tekne 20 knot şiddetindeki rüzgarda 15 deniz mili hız yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin ilk engelli yarış teknesi üretildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement