Türkiye'nin Selçuklu Mimari Tarzı 3. Okulu Batman'da - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Selçuklu Mimari Tarzı 3. Okulu Batman'da

Selçuklu hanedanlığının kültür ve medeniyetini içinde barındıran mimari tarzı ile Türkiye'de yapılan 3 okuldan bir Batman'da yapıldı.

01.07.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuklu hanedanlığının kültür ve medeniyetini içinde barındıran mimari tarzı ile Türkiye'de yapılan 3 okuldan bir Batman'da yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Petrolleri (TP) tarafından yaptırılan ve 8 milyon liraya mal olan TP Fatıma Zehra Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin Türkiye'de yaptırılan  sayılı 3 okuldan biri olduğunu söyledi.

Yaptırılan okulun farklı  mimarı tarzı nedeniyle çok işlevsel olduğunu dile getiren Milli Eğitim  Müdürü Çelik, şöyle konuştu:

"35 bin metre kare alan üzerinde yaptırılan okul, 42 derslik ve 4 kattan oluşmakta. Derslikler dışında 3 bin kişilik salonlar,  mescitler, etkinlik salonları bulunmaktadır. Okulun içi geniş ve işlevselliği nedeniyle çok farklı dizaynlara musait bir okul. Farklı organizasyonlar için elverişlidir. Bu okulun sıradan bir okul  olmadığını gelip görenler takdir edeceklerdir. Burada üst düzey bir eğitim verilecektir. Biz, bunun garantisini veriyoruz. Bunun için gereken her şeyi yapacağız. Bu okul Türkiye Petrolleri (TP) tarafından yapıldı. Eğitim camiası adına kendilerine teşekkür ediyoruz."

Çelik, okulun Batman'ın güzel semtlerindem biri olan Gültepe Mahallesinde yapıldığına dikkat çekerek, okulun müştemelatı ve donatımı yakında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacağını belirtti.

Gerekli barınma imkanı sunulacağından kız çocukları için bir sıkıntının olmayacağına dikkat çeken Çelik, "Okulun 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu olması ile gerek il dışından, gerekse Batman'ın kırsal alanından kız çocukların buraya gelmelerinde bir sakınca yoktur. Her hangi bir zorlukları olmayacaktır" dedi.

2015- 2016  Eğitim-Öğretim yılında TEOG sınav sonuçları ile öğrenci alacaklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Kız İmam Hatip  Anadolu Lisesi olarak faaliyete geçireceğimiz okul 42 derslikten oluşmaktadır. Amacımız mimarisi ile çok güzel olan bu okulumuzda hem eğitim kalitesinde, hem sosyal etkinlikler anlamında, öğrencilerin el becerilerini arttırma yönünde üst düzey akademik seviyeleri anlamında burda çok kaliteli bir eğitim verilecek. Dolayısıyla öğrencilerimizin, velilerimizin bu okula ilgi göstermelerini bekliyoruz. Öğrencilerin lise tercihlerini yaparken velilerimizin okulumuzu gelip görmelerini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Selçuklu mimari tarzıyla yaptırılan okul, engelli rampaları başta olmak üzere teras balkon ve kemer tarzı pencereleriyle dikkat çekiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Selçuklu Mimari Tarzı 3. Okulu Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement