Türkiye Sandık Başında - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sandık Başında

Muğla Valisi Amir Çiçek Kocamustafendi İlkokulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

01.11.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek Kocamustafendi İlkokulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Vali Çiçek, 1210 nolu sandığa gelerek, sandık kurulu üyeleriyle selamlaştı.

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek, Muğla'da oy kullanma işlemleri sorunsuz şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Hiçbir sıkıntı yaşanmadan oy verme işlemleri devam ediyor. Vatandaşımız sandık başına gelerek demokratik hakkını kullanıyor. Şu ana kadar herhangi bir olay yaşamadık. Sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Seçimin Muğla ve ülkeye hayırlı sonuçlar getirmesini dileyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızı sağduyu ile hür iradesini sandığa intikal ettirme konusunda güvenlik görevlilerimiz gerekli gayreti gösteriyor. Partilerimiz de, adaylarımız da bu konuda çok hassas davrandılar ve seçim sürecini bir demokrasi şöleni halinde geçirdiler. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Bu saate kadar bütün ilçelerimizde, jandarma ve emniyet bölgemizde vatandaşlarımız oylarını güveni ve sağlıklı bir şekilde kullanıyorlar. Bu vatandaşlarımıza sağduyularından ve demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise milletin İradesini ifade ettiğini, fakat bu iradenin parlamentoda hükümet kurmaya yetmediğini dile getirdi.

Vatandaşların büyük bir olgunlukla sandık başına gittiğini anlatan Gürün, şöyle konuştu:

"Sonuç ne çıkarsa çıksın, öyle veya böyle, kim önde. kim arkada olursa olsun, seçilecek olan parlamento mutlak suretle bir hükümet çıkarmalı ve ülkenin içinde bulunduğu bu durumu bir konsensus ile düzeltmelidir. Vatandaşın beklediği huzurdur, güvendir. Gelecek ile ilgili endişesinin olmamasıdır. İnşallah ülkemiz huzur içinde, güven içinde, barış içinde geleceği hep beraber taşınacak. Hepimizin ana temennisi bu."

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle güçlükle bastonlarla yürüyen 86 yaşındaki Yıldız Fatma Ayhan sandık başına yakınlarının yardımı ile geldi.

Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu'nda gelen Ayhan merdivenleri torununun yardımı ile çıktıktan sonra yine torununun yardımı ile oyunu kullandı.

Her seçim oyunu kullandığına işaret eden Ayhan "Oy kullanmak bir vatandaşlık görevi. Ben de bu görevimi her seçimde yerine getiriyorum. Gençlerimiz her zaman vatandaşlık görevini yerine getirsinler" ifadelerini kulandı.

Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi'ndeki yaşlılar da milletvekili genel seçimi için oy kullanacakları okula kendilerine tahsis edilen minibüslerle götürüldü.

Menteşe Cumhuriyet Ortaokuluna getirilen huzurevi sakinleri, burada kendileri için oluşturulan oturma alanında oy kullanana kadar dinlendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement