Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay Açıklaması

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, karanlıklara inat satrancın ışığıyla demokrasi için tek yürek olarak yürümeye devam edeceklerini bildirdi.

26.07.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, karanlıklara inat satrancın ışığıyla demokrasi için tek yürek olarak yürümeye devam edeceklerini bildirdi.

2016 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi için İzmir'de bulunan Tulay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarınların aydınlık olması için çocuklara yapılacak en büyük hamlenin, onları satrançla tanıştırmak olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin satranç ülkesi haline gelmesi gerektiğini belirten Tulay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sporun birleştirici, bütünleştirici gücü ile demokrasi nöbetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün Türkiye, tüm farklılıklarıyla büyük bir güçtür ve 15 Temmuz akşamından daha güçlü bir ülkedir. Önümüzdeki günler Türkiye için daha büyük hamlelerin gerçekleşeceği günlerdir. Bugünlerde aklı ve bilimi ilke edinmiş bu camiaya, bu aileye daha büyük görevler düşüyor. Federasyon olarak bugünümüzü daha güzel hale getirmek, bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya ve daha nice hayatları satrançla güzelleştirmeye hiç durmadan devam edeceğiz. Zor dönemlerin ilacı birbirine sarılmaktır, birbirinden güç almaktır. Zorlukları hep birlikte aşacağız. Karanlıklara inat satranç ışığı ile demokrasi için tek yürek olarak yürümeye devam edeceğiz."

Hayata geçirecekleri çok sayıda proje olduğunu aktaran Tulay, "Biz biliyoruz ki satranca değen eller bu ülkede daha nice güzelliklere imza atacak. Tek ihtiyacımız ise inanmak, çok çalışmak, bir olmak, beraber olmak. Satranç sevdası ve Türkiye sevdası için el ele vermek." ifadelerini kullandı.

İzmir Kaya Termal Otel'de 5 Ağustos'a kadar devam edecek Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin ilk turunda Deniz Su Aquamatch, Hatay Büyükşehir Belediyesi, TS Alyans, Türk Hava Yolları, Onur Koleji Genç Akademisyenler ve Kayseri Şeker Spor Kulübü rakiplerini mağlup etti. Beşiktaş ile Boğaziçi Üniversitesi ise berabere kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement