Türkiye Somali'deki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Somali'deki Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün gece bir restorana düzenlenen saldırıyı kınadı.

26.08.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün gece bir restorana düzenlenen saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir restorana yönelik olarak dün gece gerçekleştirilen saldırı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Söz konusu saldırıda ve ülkede geçtiğimiz günlerde meydana gelen, çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunuldu, Türkiye'nin, Somali'de barış, istikrar ve refahın tesisine yönelik çalışmaları kararlılıkla desteklediği, dost ve kardeş Somali halkının yanında yer almaya devam edeceği vurgulandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir lokantaya dün gece bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından lokantanın koruma görevlileriyle mekanı basmaya çalışan silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada 5'i sivil, 2'si asker 2'si saldırgan 9 kişi hayatını kaybetmişti. Somali emniyet güçleri, saldırıya katılan silahlı diğer iki kişinin de yakalanıp gözaltına aldığını ifade etmişti.

Boko Haram örgütü, kendisine yakın internet sitelerinden saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurmuştu.

.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Somali'deki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement