Türkiye Sualtı ve Üstü Arama Kurtarma Federasyonu'ndan Merzifon'da Eğitim - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sualtı ve Üstü Arama Kurtarma Federasyonu'ndan Merzifon'da Eğitim

Türkiye Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu (TSAKF) tarafından Merzifon Belediyesi Sualtı Suüstü Arama Kurtarma Ekibine eğitim verildi.

16.03.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu (TSAKF) tarafından Merzifon Belediyesi Sualtı Suüstü Arama Kurtarma Ekibine eğitim verildi.

TSAKF Operasyon Kurul Başkanı Mesut Güney, 81 ilde ilgili kurumlardaki arama kurtarma birimlerine eğitimler verdiklerini söyledi.

Türkiye'de arama kurtarma işinin profesyonel yapılması için çalıştıklarını ifade eden Güney, " Türkiye'de sualtı ve suüstü çalışmalarında çalışmak isteyen insanların eğitimlerini dünya standartlarında, profesyonel olarak yapacak gönüllü bir kadronun oluşturulmasını amaçlıyoruz" dedi.

TSAKF Başkanı Savaş Yapman da 29 - 31 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz Ereğli'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının davet edilerek ortak bir sualtı ve suüstü arama kurtarma tatbikatının yapılacağını duyurdu.

Yapman, eğitim çalışmalarını belediye, AFAD ve STK'lardan gelecek talepler doğrultusunda tüm ülke genelinde yapacaklarını, her türlü sualtı ve suüstü arama kurtarma operasyon eğitimlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına TSAKF olarak destek olmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Sualtı ve Üstü Arama Kurtarma Federasyonu'ndan Merzifon'da Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement