Türkiye, Turkcell'le Kulaç Attı - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Turkcell'le Kulaç Attı

Türkiye'nin geniş kapsamlı yüzme projesi "Turkcell Yüzme Günleri" 2 ay boyunca 37 ilde gerçekleşti.

29.09.2014 17:02

Türkiye'nin geniş kapsamlı yüzme projesi "Turkcell Yüzme Günleri" 2 ay boyunca 37 ilde gerçekleşti.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirketin Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirdiği "Turkcell Yüzme Günleri" kapsamında 2014 yılında 37 ilde etkinlik düzenlendi. Tekirdağ'da 16 Ağustos'ta başlayan organizasyon, 27 Eylül'de Adana'da son buldu. Geçen yıl 3 bin 500 sporcunun katıldığı etkinliklerde, bu yıl 5 bin sporcu proje kapsamında olimpiyat hedefiyle kulaç attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, Türkiye Yüzme Federasyonu ile yürütülen proje sayesinde Türkiye'de yüzme sporunu yaygınlaştırarak fark yaratacak bir gelişme hedeflediklerini belirtti. Sevilengül, şunları kaydetti:

"Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo'da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman'ın başdanışmanlığında ve Fernando Canales'in yardımcılığında yürüttüğümüz bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız."

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da Turkcell'le sürdürdükleri ve bir seneyi geride bıraktıkları projede önemli aşamalar kaydettiklerini vurguladı. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri'nin büyük önem taşıdığını ifade eden Bozdoğan, "Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulması için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını böyle etkinliklerle arttıracağız. Hedefimiz 2020 yolunda ülkemize uluslararası başarı getirecek sporcuları yetiştirmek" değerlendirmelerinde bulundu.

Açıklamaya göre, proje ile yüzmede 32 bin faal lisanslı sporcu sayısının 2016'da 40 bine, 2020'de ise 100 bine yükseltilmesi amaçlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Turkcell'le Kulaç Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement