Türkiye Üniversiteleri Sağlık Birimleri Enstitüleri Toplantısı Kocaeli'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Üniversiteleri Sağlık Birimleri Enstitüleri Toplantısı Kocaeli'de Yapıldı

Türkiye Üniversiteleri Sağlık Birimleri Enstitüleri Toplantısı Kocaeli\'de Yapıldı

Türkiye Üniversiteleri Sağlık Bilimleri Enstitüleri'nin 26.toplantısı Kocaeli'nde yapıldı.

24.05.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Üniversiteleri Sağlık Bilimleri Enstitüleri'nin 26. toplantısı Kocaeli'nde yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Kartepe Park Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ümit Biçer, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık ve diğer üniversite sağlık bilimleri enstitüsü müdürleri katıldı.

Bu yıl "Deneyimlerimiz ve Hedeflerimiz" olarak belirlenen konu çerçevesinde, lisansüstü eğitiminde yeterlilikler çerçevesi, eğitimde yeniden yapılanma süreçleri, multidisipliner programların yürütülmesi ve ÖYP konularında sorunlar tartışılacak.

Bu tür bilimsel çalışmaların Kocaeli kentine güç verdiğini aktaran Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, "Ülkemizin ihtiyacı olan bilimsel araştırmaları konuşup, tartışarak güzel sonuçlar elde edeceğinizi umuyorum" dedi. Toplumun sağlık hizmetine olan ihtiyacın sürekli arttığını söyleyen Çakır, "Bu çalışmaların Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde olması bizim için gurur vericidir" diye konuştu.

İl dışından toplantı için gelen katılımcılara Kocaeli Üniversitesi'ni tanıtan Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise, "Bu yıl 20. yılımızı kutluyoruz. Bu dönemde uluslararası arenaya çıkmayı hedefliyor, aynı zamanda bölge üniversitesi olmayı da amaçlıyoruz" dedi. Enstitü ve araştırma merkezleri ile ilgili düşüncelerini de aktaran Komsuoğlu, "Hedeflerimiz arasında düşük sayıda olan doktora öğrencilerinin sayısını uluslararası standartlara çıkarabilmek bulunuyor. Bu noktada da enstitülere büyük iş düşüyor" diye konuştu.

Sağlık bilimleri için, "İnsan sağlığı için uğraşan, bilim üreten kurumlardır" diyen Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, toplantının verimli geçmesini diledi. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ümit Biçer ise, "Bizler, bilgi çağının gerektirdiği, etik değerlere saygılı, toplum sorunlarını anlayan ve bunlara çözüm üreten bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Deneyimlerimiz ve hedeflerimiz başlığını seçmemiz sebebiyle şu ana kadar yapılan çalışmaları paylaşmayı ve yeni fikirler üretmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Açılış oturumunda Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, "Yüksek Öğretimde Eğitim Öğretimi Yeniden Düşünmek" konulu bir konuşma gerçekleştirdi. KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Özoran ise, "Bilimsel Düşünce" başlığı altında bilimin olgularını aktardı. Oturumlar halinde gerçekleşen toplantıda ilk oturumu Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp "Eğitimde Yeniden Yapılanma ve Uluslararası Akreditasyon" konu başlığı ile gerçekleştirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Üniversiteleri Sağlık Birimleri Enstitüleri Toplantısı Kocaeli'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement