Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

İHH Genel Başkanı Yıldırım: "İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtik. Tabii az bir sayı değil, 200 bine yakın bir rakam. İHH olarak orada sağlık ve yemek tırımızı bulunduruyoruz"

23.09.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için bölgede sağlık ve yemek tırı bulundurduklarını bildirdi.

İHH Düzce Şubesinin kurban bağışı standını ziyaret eden Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu Kırşehir'de, Türkiye'den derneklerin katılımıyla büyük bir istişare toplantısı yaptıklarını belirtti.

Yıldırım, toplantıda; gelecek yıllarda yapılacak çalışmaların planlandığını vurgulayarak, "Yardım çalışmalarını yoğunlaştıracağımız muhtemel kriz bölgeleri, emperyalist ve siyonistlerin saldırı alanlarını, fakirliğin ve ihtiyacın olduğu bölgeleri tespit ettik. Buralara yönelik planlamaları gerçekleştirme içerisine girdik. Bu çerçevede bölgedeki illerimizi de ziyarete çıktık" dedi.

"Biz mağdurların ve mazlumların yanındayız"

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Kürtlerin sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtik. Tabii az bir sayı değil, 200 bine yakın bir rakam. İHH olarak orada sağlık ve yemek tırımızı bulunduruyoruz. İnsanlar hiçbir şey alamadan saldırıdan kaçabilmek için o anda üstlerinde başlarında ne varsa onunla beraber Türkiye sınırına geldiler. Burada bunların barınması, sağlık ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor."

Yıldırım, İHH'nın ayrım yapmadan bütün mazlumlara yardım ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İHH olarak şunu göstermeyi amaçlıyoruz; bizim için mağdur olan, etnik yapısı ne olursa olsun herkes eşittir. Dini ne olursa olsun herkes eşittir. Biz mağdurların ve mazlumların yanındayız. Daha önce de Kobani, Afrin, Cezire bölgesinde, Suriye Kürtlerinin olduğu bütün bölgelere yardım götürülüyordu. Aynı şekilde bunları tanıdığımız için, Türkiye'ye geldiklerinde İHH'nın onlarla diyalog kurması, onlara yardım götürmesi çok daha kolay. Fakat bir kaç tane provokatif hadise yapmak isteyenler oluyor. Bunların hepsi bilinçli, halkın tercihi değil. Umarım bunlara da izin verilmez ve bu halkın ihtiyaçları giderilir." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement