Türkiye Yeni Nesil Sigortacılığı Çok Sevdi! - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yeni Nesil Sigortacılığı Çok Sevdi!

Sigortam.net Türkiye'de "yeni nesil sigortacılık" olarak anılan internet sigortacılığının nabzını tutuyor.

22.12.2014 14:09

2001 yılında kurulan iLab Holding yatırımı Sigortam.net, bugüne dek hizmet verdiği 2 milyondan fazla internet sigortacılığı müşterisinin satın alma alışkanlıklarına mercek tuttu.

İnternet üzerinden sigorta yaptıranlrın %62'si 30-50 yaş aralığında

Sigortam.net üstünden online sigortacılık hizmeti kullananların %78'ini erkekler, %22'sini ise kadınlar oluşturuyor. 30-50 yaş arası online sigorta müşterileri %62 ile çoğunluğu temsil ederken, kullanıcıların %25'i 30 yaş altı, %13'ü ise 50 yaş üstü olarak belirtiliyor.

Kadınlar en çok sağlık sigortası yaptırıyor

Kasko, Trafik Sağlık ve Konut sigortaları için Sigortam.net üstünden teklif alanların 13 yıllık ortalamasına bakıldığında yılda 744.076 kişinin teklif aldığı belirlenirken, yine teklif alanların sigorta çeşitlerine göre cinsiyet dağılımı ise şöyle:

Kaskoda %82 erkek, %18 kadın; Trafikte %84 erkek, %16 kadın; Sağlıkta %53 erkek, %47 kadın; Konutta ise %77 erkek, %23 kadın; Online sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımı ise şöyle: Kaskoda %79 erkek, %21 kadın; Trafikte %81 erkek, %19 kadın; Sağlıkta %53 erkek, %47 kadın; Konutta ise %79 erkek, %21 kadın.

En fazla sigortayı mühendis, öğretmen, avukat yaptırıyor

Sigortam.net üzerinden poliçe alan müşterilerin mesleki dağılımına bakıldığında en fazla satın alma yapan müşterilerin meslekleri bilgisayar mühendisi, öğretmen ve avukat olarak sıralanıyor. Bu meslekleri işletme, makine mühendisi, askeri personel, doktor, bilgisayar programcısı, ekonomist, elektrik-elektronik mühendisi ve endüstri mühendisi takip ediyor.

Türkiye'de online ve telefon üzerinden sigorta satışı ve karşılaştırması hizmeti sunan ilk şirket olma özelliğini taşıyan Sigortam.net'ten teklif alan müşterilerin %34'ü İstanbul'da, %11'i Ankara'da ve %6'sı İzmir'de yaşıyor. Geri kalan %49 ise üç büyük il haricinde Türkiye geneline dağılmış durumda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Yeni Nesil Sigortacılığı Çok Sevdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement