Türkmenistan2017 Asya Olimpiyatı Binicilik Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan2017 Asya Olimpiyatı Binicilik Eğitimleri Başladı

Türkmenistan2017 Asya Olimpiyatı Binicilik Eğitimleri Başladı

Türkmenistan ‘’Türkmen Atları’’Devlet Birliği ve TİKA işbirliğinde uygulamaya konulan “Ahalteke Atlarının Genetiklerinin Korunması Projesi” kapsamında, Türkmen binicilere eğitim verildi.

19.03.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan "Türkmen Atları"Devlet Birliği ve TİKA işbirliğinde uygulamaya konulan "Ahalteke Atlarının Genetiklerinin Korunması Projesi" kapsamında, Türkmen binicilere eğitim verildi.

2017yılında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenecekolan "Asya 2017" Olimpiyat Oyunlarına hazırlıklar çerçevesinde "Binicilik Engel Atlama Yarışları"nın organizasyonu, atları yarışmaya hazırlama metotlarınının öğretilmesi ve hakem eğitimlerinin düzenlenmesi amacıyla FEI'ye( Uluslararası Binicilik Federasyonu ) bağlı Türkiye Binicilik Federasyonu Hakemi Ayşe Gülfer Taneri'nin 09- 14 Mart 2015 tarihleri arası Türkmenistan ziyareti gerçekleştirildi.

FEI Uluslararası Binicilik Hakemi, 5 günlük ziyaretiesnasında, "Türkmen Atları" Devlet Birliği Uluslararası İlişkiler ve Atlı Spor Bölümü, FEI Ahalteke Atlı Spor Federasyonu, "Konkurhipik Binicilik Yarışması" hakemleri ve Türkmenistan Cumhurbaşkanının Ahalteke Atçılık Kompleksi Antrönerleri ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve uluslararası yarışma standartları ve şartları hakkında bilgi vermiştir. Bununla beraber Uluslararası Ahalteke Atçılık Spor Kompleksi ve Aşkabat Atçılık Spor Kompleksi'nde "Konkurhipik Binicilik Yarışması" hazırlık kurslarında eğitimgören binici adaylarına,atları ve binicileri yarışmaya hazırlama metotlarının öğretilmesiile ilgili 4 günlük eğitim kursu düzenlendi.

Türkmenistan Asya 2017 Olimpiyat Oyunları'na hazırlık kapsamında Binicilik dalında düzenlenmesi öngörülen yeni eğitim programları vasıtası ile kardeş ülke Türkmenistan'ın olimpiyat organizasyonlarına katkı sağlanarak işbirliğinin artırılması hedeflenmekte. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmenistan2017 Asya Olimpiyatı Binicilik Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement