Turkuaz Sanat Derneği, 20. Yüzyıl Ozanları Anısına Konser Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Turkuaz Sanat Derneği, 20. Yüzyıl Ozanları Anısına Konser Düzenleyecek

Turkuaz Sanat Derneği, 20. Yüzyıl Ozanları Anısına Konser Düzenleyecek

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Turkuaz Sanat Derneği, aralarında Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi 6 halk ozanı anısına konser etkinliği düzenleyecek.

05.11.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Turkuaz Sanat Derneği, aralarında Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi 6 halk ozanı anısına konser etkinliği düzenleyecek.

Ereğli ilçesinde faaliyet Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği kurucusu Cihangir Bilgin, 20. Yüzyıl halk ozanları anısına, türküleri yaşatmak için konser düzenleyeceklerini açıkladı. Dernek binasında Ereğli ve Alaplı ilçelerinde faaliyet gösteren sanat dernekleri ve sanatseverler ile toplantı düzenleyen Bilgin, "Organizasyonu yapmayı, hem sanat faaliyetlerimizi sürdürebilmek hem de halk sanatına dair bir sahiplenme ve görev olarak addediyoruz. Halk Müziği Topluluğumuz tarafından vereceğimiz konser, 23 Kasım Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda olacaktır. Tüm sanatseverleri, konserimize bekliyoruz" dedi.

Bölgedeki sanatsal faaliyetler ve yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunulan toplantı sırasında Turkuaz Sanat Derneği üyeleri tarafından halk ozanlarına ait türküler okundu. Gecede 'O Ses Türkiye Çocuklar' yarışmasında finale kadar yükselen lise öğrencisi Evin Bal da "Şiire Gazele" isimli türküyü seslendirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turkuaz Sanat Derneği, 20. Yüzyıl Ozanları Anısına Konser Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement