Türkücü Evcimen'e Cumhurbaşkanına Hakaretten Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkücü Evcimen'e Cumhurbaşkanına Hakaretten Dava Açıldı

Türkücü Evcimen\'e Cumhurbaşkanına Hakaretten Dava Açıldı

Malatya’da geçtiğimiz yıllarda Arguvan Türkü Festivali’nde söylediği türkü sebebiyle Kutsal Evcimen hakkında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten dava açıldı.

17.11.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da geçtiğimiz yıllarda Arguvan Türkü Festivali'nde söylediği türkü sebebiyle Kutsal Evcimen hakkında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten dava açıldı.

2014 yılındaki Arguvan 11. Türkü Festivali'nde sahne alan türkücü Kutsal Evimen, 12 Eylül döneminde Aşık Fakir tarafından bestelenen 'Satın Eşşek Sıpaları' adlı türküyü seslendirince mahkemelik oldu. Türkücü Evcimen ile sahne arkadaşı Sinan Güngör'e, o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Başsavcı Vekili Şeyhmus Şat tarafından iddianamede Kutsal Evcimen'in adı geçen türküyü söyledikten sonra 'direk kendisine söylüyorum' diyerek sözlerinin muhatabının Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunun açık bir şekilde ifade edildiği belirtildi. Hazırlanan iddianamede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yönelik olarak ifade özgürlüğünün sınırlarını aşarak hakaret boyutuna ulaştığı değerlendirilerek şüphelilerin cezalandırılması talep edildi.

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşmasına katılan Türkücü Kutsal Evcimen'e destek için Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Çağdaş Avukatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Yusuf Sürücü ve CHP'lilerde duruşmayı takip etti. Mahkemede ifade veren Evcimen, davaya konu olan ifadelerinde sadece sitem olduğunu, saygısızlık amacı gütmediğini belirtti. Okuduğu türkünün yasaklı olmayan bir eser olduğunu anlatan Evcimen, türkü içinde geçen ve nakaratlarda tekrarlanan 'eşek sıpaları' kelimeleriyle doğrudan bir şahsı kastetmediğini dile getirdi.

Sanık avukatları da davaya konu ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek sanıkların beraatını talep etti. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının duruşmada hazır olmaması nedeniyle davayı 3 Mart 2016 tarihine erteledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkücü Evcimen'e Cumhurbaşkanına Hakaretten Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement