Türkyılmaz, Kültür Merkezinde Israrlı - Son Dakika
Yerel

Türkyılmaz, Kültür Merkezinde Israrlı

Türkyılmaz, Kültür Merkezinde Israrlı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Valiliği’nden gelen yazıyla Hazine’ye devredilen eski Tekel binasının yerine yapılması planlanan belediye hizmet binası ve kültür merkezinin eninde sonunda yapılacağını söyledi.

23.02.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Valiliği'nden gelen yazıyla Hazine'ye devredilen eski Tekel binasının yerine yapılması planlanan belediye hizmet binası ve kültür merkezinin eninde sonunda yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısında, İskele Meydanı'ndaki eski Tekel binasını kapsayan 3 bin 723 metrekarelik alanı çok amaçlı kültür merkezi olarak planladıklarını, ancak son anda Bursa Valiliği'nden gelen yazıyla tahsisin belediyeden alınarak Hazine'ye devredilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Türkyılmaz, "Çok amaçlı kültür merkezimizin projesi, binanın içi ve dışı dahil, her türlü hazırlıkları yapılmıştı. Projemizi bir kuruş para vermeden değerli hocalarımızın destekleriyle bitirdik. Jeolojik etütlerimiz yapıldı. 29 Ocak'ta temel atacaktık, ancak 28 Ocak'ta bir yazı geldi. Bize tahsis edilen yerin elimizden alındığı ve İçişleri Bakanlığı'na, yani Hazine'ye devredildiğini öğrendik. Sadece yazıklar olsun dedim. O gece sabaha kadar hiç uyumadım ve çok üzüldüm. Bizim için çok önemli bir projeydi. Bu konuda hukukçularımız ve danışmanlarımız tarafından hazırlanan itiraz dilekçemizi ilgili yerlere gönderdik. O yerin yeniden belediyemize devredilmesini bekliyoruz. Mudanya'ya çivi çakılmasını engelleyenler, tahsisin bizden alınıp Hazine'ye devredilmesinden sevinç duydular. Eğer orayı alamazsak, başka yer bularak o projeyi yine gerçekleştireceğiz" dedi.

Mudanya Belediye binasının 1,5 katının kaçak olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren Türkyılmaz, "Temiz, dürüst, ahlaklı belediyecilik nasıl olur gösterdik ve görev süremizin sonuna kadar da göstermeye devam edeceğiz. Belediyemizin en üst katı günlerdir kamuoyu gündeminden düşmedi. Buradan bir kez daha konuya açıklık getirmek istiyorum. Son 1,5 katı biz eklemedik. Kullanılmaz durumdaki bu alanı tadilattan geçirerek, Mudanyalılara yakışır, beyaz ve temiz koltuklarla düzenledik. Bugün baktığımızda BUSKİ binası kaçak değil mi, ya da diğer belediyelerde kaçak bölümler yok mu? Ben adalet istiyorum. Aynı uygulama herkese yapılıyorsa, bende bu binayı yıkarım. Adalet herkese uygulanmalı. 1. Derece Doğal Sit Alanı'nda yapılan başka yapılar da yıkılsın, biz de seve seve yıkarız" ifadelerini kullandı.

"MÜLKLER 80 BİN KİŞİNİN MALIDIR"

Belediye mülklerindeki kiracılar ile ilgili konuya da açıklık getiren Türkyılmaz, "Var olan mülkler ile ilgili tespit çalışmaları yapıldı. Bir işyerinin kirası işgaliye bedelinin altında olamaz. Asıl sıkıntı, geçmiş dönemden geliyor. Eğer geçmiş dönem bu güncellemeler günümüze göre yapılmış olsaydı, bugün yapılan artışlar çok afaki görünmezdi. Bu yaptığımız düzenlemeler, günün rayiç bedelleridir. Bu mülkler 80 bin kişinin malıdır. Mudanya ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bugünkü güncel bilgilere göre 155 kiracımızdan 63'ü sözleşme imzaladı. Kaymakamlığa tahliye yazısı yazılan ve hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkan kiracı sayısı 21 adet. Sözleşme süresi devam eden kiracı sayısı 16 adet, ecr-i misil uygulanan kiracı sayısı 8 adet, tahliye edilen kiracı sayısı 21 adet, sözleşme aşamasında olan kiracı sayısı 3 adet ve tahliye amacıyla avukata verilen kiracı sayısı ise 23 adettir" şeklinde konuştu.

Türkyılmaz, "Parti rozetimi bir kenara bırakıp, herkesin belediye başkanı olduğumu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bize oy veren veya vermeyen bütün vatandaşlarımıza adil hizmet götürmek için projelerimize devam ediyoruz. Mudanya'yı beton yığınından kurtarıp, çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabildiği, doğası temiz, yeşil ve mavinin buluştuğu, spor ve kültürel alanların arttığı, stresten uzak bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkyılmaz, Kültür Merkezinde Israrlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement