Türsab Başkanı Ulusoy: "Türkiye Vize Konulacak Ülke Değil" - Son Dakika
Güncel

Türsab Başkanı Ulusoy: "Türkiye Vize Konulacak Ülke Değil"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Dünya Turizm Forumu’nun açılış törenine katıldı.

04.02.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Dünya Turizm Forumu'nun açılış törenine katıldı. Türkiye'nin turizmi vuran terör olaylarına karşı daima mücadele veren bir ülke olduğunu ifade eden Başkan Ulusoy, turizm konusunda ise, "Türkiye vize konulacak ülke değil, vize duvarlarını bizim önümüze çekmeyin. Türkiye bir gün gelecek sizlere de vize koyacak duruma gelebilir" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Dünya Turizm Forumu'nun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve sektör temsilcileri katıldı.

Forumda konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 değerlendirmelerine göre Türkiye uluslararası turist gelişine göre dünyada 6'ncı sırada yer alırken, turizm geliri bakımdan ise 12'nci sırada yer almıştır. Turizm sektörünün önündeki en büyük engellerden biri de maalesef terör olayları oluşturmaktadır. Her kesiminde kabul ettiği üzere terör, uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran bir unsurdur. Bu yalnız Türkiye'nin bir sorunu değil, tüm dünyanın uğraş verdiği evrensel bir sorundur. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı ciddi bir saldırıdır. Türkiye yıllardır karşılaştığı bu sorun karşısında mücadele vermiş bir ülke olarak bunu da daima dile getirmiştir. Bugün gelinen nokta, pek çok ülkenin huzur ve refahını tehdit altına alan bu eylemlerin karşısında artık dayanışma ruhu sergilemektedir" dedi.

"TÜRKİYE, VİZE KONULACAK ÜLKE DEĞİL"

Türkiye'nin artık 78 ülkeye turist gönderen bir ülke olduğunu vurgulayan Başkan Ulusoy, " Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden toplantıya katılan ülke temsilcilerine de seslenmek istiyorum. Türkiye, vize konulacak ülke değil. Vize duvarlarını bizim önümüze set olarak çekmeyin. Türkiye bir gün gelecek sizlere de vize koyacak duruma gelebilecektir. Onun için hesabınızı iyi yapın, dostluğumuzu, kaldıracağınız vize engelleriyle, bizi birbiriyle kaynaşmaktan kurtarın. Türkiye yalnızca yurtdışından gelen misafirleri ağırlamakta değil, bu ülkenin altındakiler de üstündekiler de bizimdir. Dünya barışına hizmet eden kültürel varlıkları korumada gayret gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm arkeolojik değerlere cami, medrese, sinagog ve kilise ayrımı yapmadan bakan bir bakanlığın ve Türkiye Cumhuriyetinin göstermiş olduğu hassasiyeti de yakından takip ettiğinizi biliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türsab Başkanı Ulusoy: 'Türkiye Vize Konulacak Ülke Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement