Tuşba'da Yamaç Paraşütü Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Tuşba'da Yamaç Paraşütü Yapılacak

Tuşba Belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı, ortaklaşa yamaç paraşütü gösterisi düzenleyecek.

25.09.2014 18:06

Tuşba Belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı, ortaklaşa yamaç paraşütü gösterisi düzenleyecek.

Tuşba Belediyesinden yapılan açıklamada, Vanlıların yamaç paraşütü ile tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenecek gösterinin Tuşba sınırlarında bulunan Dağönü (İreni) Mahallesi Görendağı yamaçlarında gerçekleştirileceği bildirildi.

27 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenecek olan gösteriye, Tatvan, Iğdır ve Erzincan'dan gelecek paraşüt pilotlarının yanı sıra THK Van Şubesi'nden de 7 kişilik bir ekibin katılacağı belirtildi.

Bu yıl ilk kez Tuşba Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek gösterinin, dağın paraşüt uçuşlarına el verişli olması halinde geleneksel hale getirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Görendağı'ndan Van Gölü'nün üzerine yapılacak olan gösterinin bir şenlik havasında geçmesini beklediklerini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yamaç paraşütü sporuyla ilçenin duyurulmasını planladıklarını söyledi.

Özgökçe, "Bu yıl ilk kez yapılacak olan deneme uçuşlarında olumlu sonuçların alınması durumunda Görendağı'nın Van'ın yanı sıra çevre iller için de önemli bir kazanım olacağını düşünüyoruz. Şenlik havasından geçmesini beklediğimiz yamaç paraşütü gösterisine tüm Dağönü Mahallesi ve Tuşba sakinlerini davet ediyoruz" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tuşba'da Yamaç Paraşütü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement