Tüsiad Başkanı Yılmaz İstifa Etti - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad Başkanı Yılmaz İstifa Etti

Tüsiad Başkanı Yılmaz İstifa Etti

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş ile ilgili iddialar üzerine, TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine izin vermemek için görevinden istifa etti.

04.06.2014 15:43

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş ile ilgili iddialar üzerine, TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine izin vermemek için görevinden istifa etti.

Yılmaz, Sütaş ile ilgili söylentilerin TÜSİAD'a zarar vermesini engellemek için istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz'ın istifası henüz TÜSİAD yönetimine sunmadığı öğrenildi. İstifanın ardından, TÜSİAD yönetiminin olağanüstü toplanması bekleniyor.

Muharrem Yılmaz'ın istifasında, patronu olduğu Sütaş fabrikasında yaşandığı iddia edilen "tezek skandalı" haberlerinin etkili olduğu ifade ediliyor. Akşam Gazetesi'nin haberinde yer alan iddialara göre, Sütaş çalışanların e-devlet şifrelerini alıp sendikaya başvuranları belirleyen fabrika yönetimi, işçileri teker teker işten çıkarmaya başladı. Son olarak 15 çalışan işten atılınca Tekgıda-İş Sendikası fabrikada grev kararı aldı. Bu süreçte Bursa- Karacabey ve Aksaray'daki Sütaş fabrikalarındaki 56 çalışanın işe iadesi için 40 gündür fabrika önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için ilginç bir taktiğe başvurulduğunun iddia edildiği haberde eylem alanına 13 ton hayvan pisliği döktüğüne yer verilmiş, tezek kokusu yüzünden süt fabrikasını sinek bastığı ve yönetimin döktüğü hayvan pisliğini temizlemek zorunda kaldığı iddia edilmişti.

Sütaş Süt Ürünleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Muharrem Yılmaz, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 17 Ocak 2013'de gerçekleştirilen 43'üncü olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilmişti.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'inde iktisat dalında yüksek öğrenimini tamamlayan Yılmaz, babası Sadık Yılmaz'ın 1975'te kurduğu Sütaş'ın 1989'da genel müdürü ve 2005'te yönetim kurulu başkanı oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad Başkanı Yılmaz İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement