Tutkara Sanatıyla Beğeni Topluyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tutkara Sanatıyla Beğeni Topluyor

Tutkara Sanatıyla Beğeni Topluyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde görev yapan resim öğretmeni Ercan Angay, zift ve tutkalla yaptığı tabloyu Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu’na hediye etti.

22.01.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde görev yapan resim öğretmeni Ercan Angay, zift ve tutkalla yaptığı tabloyu Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu'na hediye etti.

Ahlat Şehit Summani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulu'nda görev yapan resim öğretmeni Angay'ın tutkal, mermer tozu ve zift kullanarak yaptığı tablolar beğeni topluyor. İlçede özellikle hat sanatçılarının hazırladığı tabloları bu teknikle farklı esere dönüştüren Angay, ilçenin tarihi mekanlarını da yine ziftle tablolara işliyor. Angay, son olarak yaptığı ve üzerinde Sultan Alpaslan'ın, Selçuklu Mezar Taşları'nın silüetleri ile müminun suresinin 109'uncu ayetinin bulunduğu tabloyu makamında ziyaret ettiği Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'na hediye etti.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a yaptığı sanat hakkında bilgiler veren resim öğretmeni Ercan Angay; tutkal, zift ve mermer tozu kullanarak özellikle Ahlat'a özgü tablolar yaptığını dile getirdi. Yaptığı sanatın herhangi bir isminin olmadığını söyleyen Angay'a, Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından yaptığı sanata Tutkara ismi verilmesi kararlaştırıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Tutkara Sanatıyla Beğeni Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement