Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Sanık Kalmadı

Tutuklu Sanık Kalmadı

Terör örgütüne üye oldukları iddia edilen 43 sanığın yargılandığı davada, son tutuklu sanıkta tahliye oldu.

24.01.2013 12:47  Güncelleme: 08:25

"Terör örgütüne üye oldukları" iddia edilen Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Emine Altınkaya'nın da arasında bulunduğu 43 sanığın yargılandığı davada, tutuklu son sanığın da tahliyesine karar verildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Okan Basat, tutuksuz sanık Mehmet Salih Erşari ve bazı sanık avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcının görüşünde, sanıklardan 21'inin "PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla, Okan Basat ve Mehmet Akyar'ın

"örgüt üyeliği" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçundan 28 yıl 4'er aya kadar hapsi istendi.

Sanıklardan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın akrabası Gülfem Öcalan ile DİHA Muhabiri Emine Altınkaya'nın da arasında bulunduğu 19'unun beraatı talep edildi.

"Terör örgütü propagandası yapmakla" suçlanan bütün sanıklar hakkındaki kamu davasında, üzerlerine atılı suçun 31 Aralık 2011 öncesinde işlendiği gerekçesiyle, "3. Yargı Paketi" doğrultusunda kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilmesi istendi.

Savcı Tuğtekin, sanık Basat'ın tutukluluğunun devamını da talep etti.

Söz alan sanık Basat, yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu olduğunu, bunun kendisinin yanı sıra ailesini de mağdur ettiğini anlatarak, "Herkes tahliye edilmesine rağmen ben neden halen tutukluyum anlamış değilim. Bulunan molotofkokteyler niye benim üzerime kalıyor, onu da anlamıyorum. Hiçbir örgütün üyesi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Basat'ın "etki edebileceği delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçirdiği süreyi" dikkate alarak, tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Muhabir: Barış Kılıç - Mehmet Tosun

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement