Tütüncü Siyasette Dürüstlüğü Anlattı - Son Dakika
Yerel

Tütüncü Siyasette Dürüstlüğü Anlattı

Tütüncü Siyasette Dürüstlüğü Anlattı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi’nin gençlik yapılanması olan Genç Birlik Antalya Şubesi’nin “Siyasette Dürüstlük” konulu konferansına konuşmacı olarak katıldı.

30.10.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin gençlik yapılanması olan Genç Birlik Antalya Şubesi'nin "Siyasette Dürüstlük" konulu konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Birlik Vakfı Antalya Şubesi hizmet binasında "Gençlik Buluşması" adıyla düzenlenen konferansta, Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, Genç Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Alper Yılmaz ve çok sayıda vakıf üyesi genç hazır bulundu.

Yaptığı konuşmada İslam dinin, toplumsal bir yapılanma modelini önerdiğini belirten Başkan Tütüncü, "Bizim anlayışıma göre Hz. Adem'le başlayıp, Hz. Muhammed'le tamamlanan nübüvvet zinciri içerisinde bütün peygamberlerin ortaya koydukları dinin adı İslam'dır. Müslüman bir mümin olarak temel referansımız, Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in sünnetidir. Eğer öyle referans alırsak, o Müslüman'ın hayata bakışı hakkında da bize fikir verir. Biz siyasetteki dürüstlüğü de aslında buralarda aramamız lazım" dedi.

Dürüstlüğün aslında sadece siyasette değil, toplumun bütün kesimlerinde, bütün hareket alanlarında ve yaşamın tamamında kurulması gerektiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "İslam'ın ölçüsü, kriteri, çok sade ve net. Kur'an-ı Kerim'in Hud112. ve Şura15. ayetlerinde 'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.' deniliyor. Biz, dindeki vaaz edilenleri ve atalarımızın büyük bir tarihi süreç içerisinde ortaya koymuş oldukları kültür ekseni referans almalıyız" ifadesini kullandı.

Hayatın bütün alanlarında son derece dürüst, erdemli hareket edilmesinin aslında İslam inancının bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, "Bu kadar yıllık medeniyet çizgisinde yaşanan her türlü gelişme, bizler için çok önemli birer örnektir. Hayatımızın her anlamında dürüst olmamız lazım. Siyasi hayatımızda da dürüst bir şekilde hareket etmemiz bizim içinde bir emirdir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Genç Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Yılmaz, Başkan Tütüncü'ye günün anlam ve önemine binaen bir plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tütüncü Siyasette Dürüstlüğü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement