Tuzla'da Bir Kadının, Eski Eşi Tarafından Benzinle Yakılmak İstenmesi - Son Dakika
Güncel

Tuzla'da Bir Kadının, Eski Eşi Tarafından Benzinle Yakılmak İstenmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz, tedavisi devam ediyor.

04.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Tuzla'da bir kadının boşandığı eşi tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmasına ilişkin, "Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz, tedavisi devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. Çocuklarımızı da hemen bakım altına aldık. Onlara her türlü psikolojik desteği vereceğiz. Onların istikbali için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan çağ dışı görüntüyü kadınların, insanların ve ülkenin hak etmediğini söyledi.

İnsanlık onurunu ayaklar altına alan, utanç vesikası görüntülerin ve şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayan Bakan İslam, "76 milyona bu konuda görevler düşüyor. Merhamet diyorum. İçinde bir damla merhamet duygusu olan bir canlı, bu yollara tevessül etmez" diye konuştu.

İslam, çok üzgün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir kadın, anne, her şeyden öte, bir insan olarak çok üzgünüm. Olayla ilgili açılacak davaya bakanlığımız müdahil olacaktır. Bu müessif olayların bir an evvel son bulması için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu sorunu çözmek için yasal düzenlemelerle birlikte her zaman dediğimiz zihniyet değişimini ve dönüşümünü sağlayacağız. Bir kişinin bile şiddete uğramadığı bir ülke için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümet ve bakanlık olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle bu konudaki eğitim çalışmalarımızı yurt sathında sürdürüyoruz. Bu sorun tamamen bitirilinceye kadar çalışacağız. Bundan herkes emin olsun."

- "Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz"

Bakan İslam, yaşanan elim olayın gerçekleşmesinden hemen sonra İstanbul İl Müdürüne talimat verdiğini vurgulayarak, "Annemizin durumuyla yakından ilgileniyoruz, tedavisi devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. Çocuklarımızı da hemen bakım altına aldık. Onlara her türlü psikolojik desteği vereceğiz. Onların istikbali için gereken her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Aydıntepe Mahallesi Marmara Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, bir süre önce Salih Ç. adlı kişiden boşanan Gönül Ç. sabah saatlerinde işe gitmek üzere evden çıktığında eski eşi tarafından yolu kesilmişti. Yaşanan tartışmanın ardından  Salih Ç. elindeki bidonda bulunan benzini eski eşinin üzerine dökerek ateşe vermiş,  yaralanan kadın hastaneye kaldırılmıştı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuzla'da Bir Kadının, Eski Eşi Tarafından Benzinle Yakılmak İstenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement