Tuzla İçmeler'deki Şifalı Su Bitkilere Verilen Can Suyu Mudur? - Son Dakika
Ekonomi

Tuzla İçmeler'deki Şifalı Su Bitkilere Verilen Can Suyu Mudur?

İstanbul Medikal Termal Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Köse, Tuzla İçmeler'deki şifalı sular hakkında Wise TV'ye bilgi verdi.

01.01.2017 00:33

İstanbul Medikal Termal Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Köse, Tuzla İçmeler'deki şifalı sular hakkında Wise TV'ye bilgi verdi.

Can suyunun çok değerli olduğunu vurgulayan Köse, "Bitkilere verilen can suyu dediğimiz su, ilkbaharda doğada her şey canlanır yeşillenir, sonbaharda kurur ve dökülür. Kuruyan ve dökülen yapraklar, ağaçlar, bitkiler ve bitki örtüsü hepsi şifalıdır. Bunlar toprakla karıştığı zaman nebati toprak oluşuyor. Bu nebati toprak dediğimiz toprak aslında bugün bize poşet çay diye verilen çay türü içeceklerdir. Yani toprak öyle bir toprak ki içinde çeşitli nebatların olduğu çeşitli şifalı bitkilerin olduğu bir birleşimdir. Bir kayısı çekirdeğini düşünün yalnızca çekiçle kırabiliyorsunuz. O çekirdeği toprağa ektiğinizde toprak içinde çatlayıp büyüyor. Toprağın gücünü düşünün bu çekirdeği kırışını. O çekirdeği ektikten sonra can suyu verilir. Yeşermesi, büyümesi için. Bu verilen can suyu, toprağa verdiğinizde içindeki minerallerdir çekirdeği patlatan. ve buradan yola çıkarak çamur banyosu dediğimiz uygulamanın önemini anlayın. Kayısı çekirdeğini patlatıp filizlendiren toprak, düşünün bu topraktan olan çamur insana ne kadar canlılık verir. Burada mineral suyun önemi de şu. Can suyu denilen su zaten o toprak, kaya ve nebat içinden tuzları alarak geçmiştir. Hazır bir can suyudur. İçme kürü yapan her insan canlanır, hücrelerini yeniler ve kendisine bir canlılık vermiş olur. İçindeki tuzlarla da organları besler ve temizler. Sonrasında yediği yiyeceklerin içeceklerin bünyesine daha temiz olarak işlenmesini sağlar" diyerek şifalı suların etkilerini tüm detaylarıyla anlattı.

Tuzla İçmeler\'deki Şifalı Su Bitkilere Verilen Can Suyu Mudur?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Tuzla İçmeler'deki Şifalı Su Bitkilere Verilen Can Suyu Mudur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement