Tvf Yönetim Kurulu 2 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Tvf Yönetim Kurulu 2 Yılını Değerlendirdi

Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil: "Fabrika Voleybol projesinde bugün itibarıyla sayı bin ama gelecek yıllarda 10 bin ve belki de daha üst sayıda çocuğumuza ulaşmış olacağız" "Bu sezon play off maçlarıyla başlayıp, önümüzdeki sezon ligin tüm maçlarında hakem görüntü destek sistemini kullanmayı hedefliyoruz"

14.01.2015 19:35

Özkan Mutlugil başkanlığındaki Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, iki yıllık faaliyetlerini değerlendirdi.

Volley Hotel'de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında başkan Mutlugil ile başkan vekilleri Mustafa Ekşi, Alper Sedat Aslandaş, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çakmak, Suat Güler, İhsan Uçar, Bahar Mert Üçoklar, genel sekreter Nihal İşçi ve TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Ümit Sokullu hazır bulundu.

Göreve geldikleri iki yılı aşkın süredeki faaliyetlerini değerlendiren Mutlugil, voleybolun geleceğini şekillendirecek eğitim ve altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini anlattı. Mutlugil, 9 ilde düzenledikleri mini voleybol ve antrenör seminerlerinde 852 eğitimciye ulaştıklarını, yıl boyunca hem Türk hem de yabancı antrenörleri seminerlere dahil ederek, katılımcılara tecrübelerini aktarmalarını sağladıklarını kaydetti.

Mutlugil, geçen yıl başlattıkları "Fabrika Voleybol" projesinde geldikleri noktayı anlatarak, şunları söyledi:

"Bu projeyi Türk voleybolunun geleceğine ilişkin en büyük yatırımımız olarak görüyoruz. 6-12 yaş grubundaki bireylerin sporla tanışmasını sağlamak amacıyla yola çıktık. Her yıl altyapılarda Türkiye'yi tarıyoruz. Voleybola başlama yaşını daha aşağıya çekmek için 'Fabrika Voleybol'u 6-12 yaş grubu için ayırdık. 2013 Temmuz'da Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda 183 sporcuyla başlayan projede bin öğrenciyi aştık. 'Fabrika Voleybol' projesinde bugün itibarıyla sayı bin ama gelecek yıllarda 10 bin civarı ve belki de daha üst sayıda çocuğumuza ulaşmış olacağız."

Antrenör eğitim talimatının, milli sporcuların aktif sporculuk yaşamından sonra da voleybolun içinde kalmasını teşvik etmek üzere, antrenörlük kurslarına katılımlarını sağlayacak şekilde revize edildiğini aktaran Mutlugil, TVF Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin antrenman alanlarını geliştirdiklerini, sporcuların sağlık, beslenme ve eğitim koşullarını iyileştirdiklerini kaydetti.

Mutlugil, hakem ve gözlemci talimatlarını yeniden düzenlediklerini, ücretlerinde yüzde 15 ile 65 aralığında net artış sağlandığını bildirdi. Mutlugil, Antalya'da plaj voleybolu kamp merkezi açıldığını ve organizasyonlarda kullanılmaya başlandığını, Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yaz ve kışın kullanılan plaj voleybolu sahası yapıldığını anımsattı.

-Hakem görüntülü destek sistemi geliyor

Mutlugil, FIVB ve CEV'in birkaç senedir denediği hakem görüntülü destek sistemini bu sezon play-off maçlarından itibaren kullanmaya başlayacaklarını söyledi. Mutlugil, "Bu sistemi play-off'lardan itibaren deneyerek hakemlerimize destek olmak istiyoruz. Test aşamasındayız. Hedefimiz play-off'ların tümünde, tüm salonlarda bunu uygulamak. Önümüzdeki sezon ligin tüm maçlarında bu sistemi kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Mutlugil, faaliyete geçecek antrenör eğitim portalının, her kademe antrenör için son gelişmelerin aktarıldığı bir platform olarak, ciddi bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Sponsor sayısını ve elde edilen gelirleri arttırdıklarını, elde edilen gelirlerin de yüzde 60'ını birinci lig kulüplerine dağıttıklarını anlatan Mutlugil, kulüpler için İddaa'da ortalama yıllık 19 milyon lira kaynak yaratıldığını ifade etti.

Plaj voleyboluna son iki senedir hız verdiklerini, geçen yıl gelen talepler sonunda etap sayısını arttırdıklarını belirten Mutlugil, 2015 sezonunda da yeni etaplar planladıklarını kaydetti.

Özellikle ikinci ligde artırılan yabancı oyuncu sayısının kaliteyi yükselttiğini, bunun gelecek dönemde birinci liglere de önemli katkılar getireceğini düşündüklerini anlatan Mutlugil, "Bunun faydasını şimdiden görmeye başladık. İkinci lisans uygulaması da süre alamayan oyuncular için önemli bir fırsat yarattı" diye konuştu.

Mutlugil, plaj voleybolunda oyuncu sayısını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Yaş gruplarında tecrübe kazandıracağımız oyuncuları önümüzdeki dönemde olimpiyatları hedefleyecek büyük takımlar seviyesine getirmek istiyoruz" dedi.

-"TVF'nin bir metrekare tapulu gayrimenkulu yok"

TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi ise federasyona yönelik medyada yer alan iddialar ve değerlendirmelerle ilgili konuştu.

Geçen dönem tesislerin yapımı için yaklaşık 55 milyon lira harcadıklarını anlatan Ekşi, şunları söyledi:

"Tüm tesisler tahsisle alınmış arsalar üzerine, kaynağının büyük bölümü kamudan alınmış olan paralarla yapılmıştır. Doğal olarak tapu sahibi devlettir, Spor Genel Müdürlüğüdür. Aslında biz bir anlamda 49 yıllığına bu tesisleri inşa etmiş ama kiralamış olmaktayız. Tapunun bize ait olduğunu sananlara ne olduğunu anlatayım. Deniyor ki, biz bu tesisleri satacakmışız... Kimin malını kime satacağız? TVF'nin üzerine şu anda bir metrekare tapulu gayrimenkul yok. İnşaallah olur." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tvf Yönetim Kurulu 2 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement