Twitter'a Tedbir Amaçlı Erişim Engeli - Son Dakika
Güncel

Twitter'a Tedbir Amaçlı Erişim Engeli

Twitter\'a Tedbir Amaçlı Erişim Engeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'ın da engelin kaldırılması için itirazda bulunduğu bildirildi.

22.03.2014 11:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Twitter'a tedbir amaçlı engelin kaldırılması için itirazda bulunduğu bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, Tezcan'ın avukatının, itiraz dilekçesini İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği belirtildi.

Açıklamaya göre Tezcan, itiraz dilekçesinde, "TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 20 Mart 2014 tarihli kararıyla Twitter'a erişimin engellendiğini" hatırlattı.  Oysa TMK ile yetkili savcılık ve mahkemelerin 6 Mart 2014'te kaldırıldığını ifade eden Tezcan, elindeki dosyaları devretmekten başka görevi kalmayan savcılığın, erişimin engellenmesi kararı alamayacağını, bu sebeple söz konusu kararın "yok hükmünde olduğunu" iddia etti.

Erişimin engellenmesi kararının Anayasa'daki haberleşme ve ifade özgürlüğü ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu ifade eden Tezcan, seçmenleriyle Twitter üzerinden de iletişim kurduğunu, erişimin engellenmesi kararıyla haberleşme ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığını aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de dün aynı gerekçelerle erişimin engellenmesi kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise "Twitter'a erişimi yasaklayan ve kapatanlar" hakkında, "haberleşmeyi engelledikleri" ve "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Twitter'a Tedbir Amaçlı Erişim Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement