Türkiye Kamu-Sen: Neden Twitter'ı Kapatırsın? - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen: Neden Twitter'ı Kapatırsın?

Türkiye Kamu-Sen: Neden Twitter\'ı Kapatırsın?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Twitter engeline ilişkin "Demokrasi tahammül rejimidir, eğer yanlış varsa insanlar eleştirecek kardeşim." dedi.

22.03.2014 17:36  Güncelleme: 17:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin " Demokrasi, tahammül rejimidir, eğer yanlış varsa insanlar eleştirecek kardeşim" dedi.

Koncuk, kentteki otelde düzenlenen il istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kötü günler geçirdiğini iddia etti.

Ülkenin her geçen gün insan hakları, demokrasi ve yargı bağımsızlığı yönünden çukurun içine çekildiğini ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

"Twitter'ı kapattılar. Neden Twitter'ı kapatırsın? Abdestinden eminsen neden kapatıyorsun?  Aleyhinde birtakım haberler yayımlanmış. Demokrasi, tahammül rejimidir, eğer yanlış varsa insanlar eleştirecek kardeşim. Bir banka müdürünün evinde 4,5 milyon dolar para çıkıyorsa millet 'oh ne güzelmiş' mi diyecek? Tapeleri görüyorsunuz. Yolsuzluk zirve yapmış. Yazmasın mı Twitter'da? Geçenlerde AB'den biri, bu durumu 'ödlekçe' yaklaşım olarak gördüğünü söylüyor. Bir Avrupalı'nın bizim için 'ödlekçe' ifadesini kullanması kanıma dokundu."

Güneydoğu Anadolu bölgesinde devletin varlığının zedelendiğini iddia eden Koncuk, "Diyorlar ki Güneydoğu Anadolu'dan şehit gelmiyor. Bununla övünüyorlar. Elbette evlatlarımızın canlarının gitmesini biz de istemeyiz. 'Şehit gelmiyor' diye övündüğümüz bu bölgede terör örgütü kol geziyor, vergi topluyor, mahkeme kurmuş, yargılama yapıyor. O bölgede devletin varlığı şeklen var. Mücadele etmiyoruz, teslim olmuşuz. 'Şehit gelmiyor' diyoruz. Bu övünülecek bir şey mi, takdiri size bırakıyorum" diye konuştu.

Koncuk, Türk ekonomisinin "freni patlamış kamyon" gibi nereye gittiğinin belli olmadığını ileri sürerek, "Ekonomik istikrar yok ama 2014 yılında kamu çalışanlarına enflasyon farkı da yok. Bu gidişatla sıkıntı büyür" ifadesini kullandı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen: Neden Twitter'ı Kapatırsın? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement