Uçaktaki Yolcunun "Bomba" İddiası - Son Dakika
Güncel

Uçaktaki Yolcunun "Bomba" İddiası

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Türk Hava Yolları (THY) uçağında, üzerinde bomba olduğunu iddia eden şüpheliye ilişkin, "Psikolojik problemleri var zannediyorum.

08.06.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Türk Hava Yolları (THY) uçağında, üzerinde bomba olduğunu iddia eden şüpheliye ilişkin, "Psikolojik problemleri var zannediyorum. Arkadaşlar sağlık kontrolüne gönderdiler" dedi.

Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Ankara uğurlamak için geldiği Atatürk Havalimanı'nda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

THY'nin Ankara-İstanbul tarifeli uçağındaki bir yolcunun üzerinde bomba olduğunu iddia etmesiyle ilgili soru üzerine Altınok, uçaktaki bütün yolcuların sağlıklı şekilde tahliye edildiğini anımsattı.

Emniyet görevlilerinin uzun sürmeyen ve çok profesyonelce bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Altınok, asıl gayelerinin yolcuların sıhhati olduğunu vurguladı.

Altınok, şüpheli hakkındaki soru üzerine de "Psikolojik problemleri var zannediyorum. Arkadaşlar sağlık kontrolüne gönderdiler. Daha raporları gelmedi ama şu anda bizi rahatsız edebilecek herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Herkes hukuka uymalı"

Altınok, İstanbul'da bazı okul çevrelerinde park halinde görülen plakasız araçlara ilişkin soru üzerine de "Değerli arkadaşlar, plaksız araç diye bir şey söz konusu olmamalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Dün kendilerine gelen haberlerden sonra 20 civarında aracın tespit edildiğini belirten Altınok, şöyle devam etti:

"20 civarında aracın 8 tanesi vatandaşlarımızın, sivil vatandaşlarımızın araçlarıydı. Plaka takmamışlardı. 12 tanesi de polis memurlarımızın şahsi arabalarıydı. Polis arabası değildi. Onlara da hem trafik kanununa göre cezai işlemi yaptık hem de haklarında disiplin soruşturması başlattık. Herkes hukuka uymak zorunda. Bu polis de olsa uyacak, vatandaş da olsa uyacak. Vatandaşı hukuka uymaya sevk ederken bizler de hukuk kuralları içerisinde hareket etmek zorundayız. Yanlış yapan polis memuru da olsa gereğini yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uçaktaki Yolcunun 'Bomba' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement