Uçamayan Yavru Doğan Bakımı Yapılıp Doğaya Salındı - Son Dakika
Güncel

Uçamayan Yavru Doğan Bakımı Yapılıp Doğaya Salındı

Uçamayan Yavru Doğan Bakımı Yapılıp Doğaya Salındı

Düzce'de, ormanlık alanda bulunup, uçamadığı için koruma altına alınan yavru doğan, 1 haftalık tedavisinin ardından doğaya salındı.

17.06.2016 14:19

Düzce'de, ormanlık alanda bulunup, uçamadığı için koruma altına alınan yavru doğan, 1 haftalık tedavisinin ardından doğaya salındı.

Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Konunralp Mahallesi'nde Düzce Üniversitesi kampüsü yakınındaki ormanlık alanda uçamayan yavru doğanı gördü. Doğan, Düzce Üniversitesi Yaban Hayat Ekolojisi ve Yönetimi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Keten'e teslim etti. Yrd. Doç. Dr. Keten, ilk günlerde beslenme sorunu yaşayan yırtıcı kuşu uygun gıdalarla besledi. Yavru doğan, 1 haftalık bakımın ardından bulunduğu bölgede doğaya bırakıldı. Yrd. Doç. Dr. Keten, delice doğanı doğaya geri kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Keten, "Doğanlar, kartallar, şahinler gibi yırtıcı kuşlar, sayıca tabiatta diğer kuş türlerine nazaran az olan türlerdir. Dolayısıyla bu türlerin devamlılığının sağlanması önemlidir. Bu türlerin tabiattaki varlığı, bize bu ortamların sağlıklı olduğunu gösterir" dedi.

- Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçamayan Yavru Doğan Bakımı Yapılıp Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement