Ücretli Öğretmenlere Köle Muamelesi - Son Dakika
Yerel

Ücretli Öğretmenlere Köle Muamelesi

Ücretli Öğretmenlere Köle Muamelesi

Ayda 16 gün SGK primleri yatırılan ve aylıkları 1.000 TL civarında olan ücretli öğretmenler, uygulamaya tepki gösterdi.

09.02.2016 13:51

Ücretli Öğretmenler: Biz köle değil, eğitimciyiz

Batmanda çeşitli okullarda görev alan yaklaşık 500 civarındaki ek ders ücretli öğretmen, ayda 16 gün yatırılan SGK. primlerine tepki gösterdiler.

Türkiye'de en düşük ücret ve en az sosyal güvenceli kesim olan ücretli öğretmenler, adeta köle muamelesi gördüklerini belirterek "Bir İŞKUR geçici elemanının bile sigortası tam yatırılıyor. Bizler, ayın 16 günü sigortalı, diğer günler işsiz görünüyoruz" dediler.

"GERİYE KALAN GÜNLERİN PARASINI CEBİMİZDEN ÖDÜYORUZ"

Gazetecilere konuşan A.Z. adlı ücretli öğretmen, zor şartlar altında görev yaptıklarını belirterek "Ücretli öğretmenler haftada 30 saate kadar derse girebilirler. Hepsi de 30 saat derse girecek kadar şanslı değildir. Aynı şekilde kadrolu öğretmen de, meslek dersleri öğretmenleri hariç, 30 saate kadar derse girerler. Ücretli öğretmene reva görülen ücret, 1000 TL civarındadır. Normalde hu öğretmenlere nöbet görevi verilemez ama kadrolu öğretmenin az olduğu okullarda yöneticilerin hatırını kıramaz, nöbet de tutarlar. Sigorta primlerinde yaşanan tam bir dramdır. İşçi kabul edilirler, primleri SGK'ya yatar. Ful derse girmenin karşılığı ayda 16 gün sigortadır. Çoğu sigortasını tam yatırmak adına aldığı üç kuruşu da götürür devlete verir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ücretli Öğretmenlere Köle Muamelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • sibel: 1997 yılında meb de ücretli öğretmen olarak çalışmaya başladı .sgk pirim hala800 lerde.Bize gerçekten haksızlık yapılıyo.. 0 0 Yanıtla
  • songül: Bi dur deyin artik yeter ya hakkimiz olani istiyruz biz kole degil egitimciyiz. 0 0 Yanıtla

Advertisement