Ucuz Televizyon Almak İsterken Dolandırıldı - Son Dakika
Güncel

Ucuz Televizyon Almak İsterken Dolandırıldı

Ucuz Televizyon Almak İsterken Dolandırıldı

Hatay Reyhanlı'da Ahmet Salk adlı kişi, bir internet sitesinde piyasa değeri 2 bin TL olan televizyonu 900 TL'ye satın almak isterken dolandırıldı.

22.04.2014 19:44  Güncelleme: 20:04

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediyede çalışan 52 yaşındaki Ahmet Salk, bir internet sitesinde piyasa değeri 2 bin TL olan televizyonu 900 TL'ye satın almak isterken dolandırıldığını iddia etti. Salk, firmanın hesabına parayı yatırmasına rağmen televizyonun eline ulaşmaması üzerine dolandırıldığını anlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

14 Nisan'da firmanın internet sitesindeki yazılı müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak sipariş verdiğini belirten Ahmet Salk, müşteri temsilcisinin verdiği hesap numarasına televizyonun ücreti olan 900 TL'yi yatırdığını belirterek, "Parayı yatırdıktan sonra tekrar müşteri hizmetlerini aradım onlar da banka dekontunu atmamı söylediler. Televizyonun 3 gün içerisinde bana ulaşması gerekiyordu ama gelmedi. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradım ancak muhatap bulamadım. Dolandırıldığımı düşünerek Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

İADE ETMEK İÇİN 780 TL İSTEDİLER

Yaşadıklarını gazetecilere anlatırken, bir gazetecinin firmayı arayıp görüşmesini istemesi üzerine Ahmet Salk, tekrar müşteri hizmetlerini aradı. Telefona çıkan müşteri temsilcisi Ahmet Salk'ın numarasını aldıktan kısa bir süre sonra kendisini muhasebe müdürü olarak tanıtan M.İ.A. aradı. Telefonun hoparlörünü açarak şikayetini ilettiği M.İ.A., ürünü kargo ile Hatay'a gönderdiklerini ancak yolda ürünün kırıldığını, sigortalı olduğunu ve sigortanın parayı bloke ettiğini öne sürerek, "Size paranız iade edilecek. Ancak parayı size iade edebilmemiz için 780 TL daha göndermeniz gerekiyor. O parayı gönderince sizin vereceğiniz hesaba 1680 TL yatıracağız" dedi.

Salk, başına gelen olayın nitelikli dolandırıcılık olduğunu belirterek, "Ben düştüm sakın başkası düşmesin. İnternet üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olunsun. Vatandaşlarımız benim düştüğüm tuzağa düşmesin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ucuz Televizyon Almak İsterken Dolandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement