Üçüzlerin Ailesi "Mama ve Bez Desteği" Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Üçüzlerin Ailesi "Mama ve Bez Desteği" Bekliyor

Eskişehir'de, tüp bebek tedavisiyle üçüz bebek sahibi olan ve asgari ücretle geçinmeye çalışan Erdal (38) ile Özlem Dalcı (34) çifti, mama ve bez masraflarını karşılayabilmek için yardım bekliyor.

19.04.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de, tüp bebek tedavisiyle üçüz bebek sahibi olan ve asgari ücretle geçinmeye çalışan Erdal (38) ile Özlem Dalcı (34) çifti, mama ve bez masraflarını karşılayabilmek için yardım bekliyor.

Tepebaşı ilçesi Gündüzler Mahallesi'nde yaşayan ve bir süt kooperatifinde çalışan baba Erdal Dalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında evlendiğini ve bir süre sonra çocuk sahibi olamadıkları için doktora gittiklerini belirterek, tüp bebek tedavisiyle eşinin hamile kaldığını söyledi.

Dalcı, çocuk sahibi olmayı çok istediklerini ve çocukları olsun diye uğraş verdiklerini belirterek, "Tüp bebek tedavisiyle üçüz bebeklerimiz olunca çok sevindik ama ihtiyaçlarına yetişmekte güçlük çekiyorum. Özellikle bez ve mama masrafı benim için çok sıkıntı oluyor. Asgari ücret aldığım için yetmiyor. Ayda 15 kutu mama, 15 kutu da bez gidiyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum. Bize yardımcı olurlarsa çok sevineceğiz" diye konuştu.

Özlem Dalcı da 11 aylık olan Belinay, Berna ve Berrin adlı bebeklerine, evinde kayınvalidesinin yardımıyla bakabildiğini ifade etti.

Doğumunda sevinç ve endişeyi bir arada yaşadıklarını vurgulayan Dalcı, "Asgari ücretle geçinen aileyiz. Üçüz bebek sahibi olmak çok güzel ama bakımı gerçekten zor" dedi.

Babaanne Güleser Dalcı da üçüz torun sahibi olmanın kendisine mutluluk verdiğini belirterek, torunlarını çok sevdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üçüzlerin Ailesi 'Mama ve Bez Desteği' Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement