Ufka Yolculuk Yarışması 18 Mayıs'ta - Son Dakika
Yerel

Ufka Yolculuk Yarışması 18 Mayıs'ta

Ufka Yolculuk Yarışması 18 Mayıs\'ta

Kocaeli Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü dün düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye genelinde 18 Mayıs'ta yapılacak olan 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nı Kocaeli'nde de yapacaklarını açıkladı.18 Mayıs tarihinde yapılacak olan sınavda...

14.02.2013 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü dün düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye genelinde 18 Mayıs'ta yapılacak olan 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nı Kocaeli'nde de yapacaklarını açıkladı.

18 Mayıs tarihinde yapılacak olan sınavda dereceye girenlere Umre başta olmak üzere birçok ödül verilecek. Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali üzerinden yapılacak olan sınavla, hurafelerden uzak, İslam dininin temel bilgilerinin öğrenilmesinin hedeflendiği belirtildi. 18 Mayıs 2013'te Türkiye'de, merkezi sınav şeklinde yapılacak sınavda il derecesine girenlere "umre ödülü" başta olmak üzere çeşitli hediyelerin verileceği ifade edilen açıklamada sınav kitabının katılımcılar tarafından ücretsiz temin edilebileceği bildirildi.

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Şaban Arkan, 20 Ocak tarihinden itibaren başvuruların başladığı yarışma için hedef 5 bin iken şimdiden başvuru sayısının 500'ü bulduğu açıkladı. Başvuruların 12 Nisan Cuma günü sona ereceğini bildiren Arkan, yapılacak olan sınavda ülke genelinde dereceye girenler için, Umre gezisi, Laptop Bilgisayar, Netbook bilgisayar, Akıllı Telefon, Tablet Bilgisayar, 30 kitap seti verileceğini, ilimiz genelinde birincilere, 2 bin TL, 2.lere bin 500 TL, 3.lere bin TL, 4. ve 10.'lara da çeyrek altın ödülü verileceği açıklandı.

Yarışmaya başvuruların internet üzerinden yapılacağını duyuran Şaban Arkan, başvuruların www.ufkayolculuk.com sitesinden yapılacağını ve herhangi bir ücret alınmayacağını ifade etti. Başvuran herkese ücretsiz olarak ilmihal verileceğini belirten Arkan, "Belirlenen il ve ilçe sınav merkezlerinde 18 Mayıs Cumartesi günü, saat 14.00'de yapılacak sınavda yarışmacıların sıralanması yazılı olarak sorulan toplam 125 çoktan seçmeli soru ile belirlenecek. 18 yaş altı ve üstü herkese açık olan yarışmaya sadece fıkıh alanında uzman olanlar ile ilahiyat fakültesi ve dengi okul mezunları, din görevlileri, soru hazırlama kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları, yarışma sınav merkezi kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacaklar" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ufka Yolculuk Yarışması 18 Mayıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement