Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Ukrayna'da düşen Malezya uçağındaki yolculardan 282'sinin cesedi bulundu.

21.07.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Hizmeti (OHDH), yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 282 yolcunun cesedine ve cesetlere ait 81 parçaya ulaşıldığını duyurdu.

Arama kurtarma çalışmalarında 120 kilometrekare alanın tarandığının belirtildiği OHDH, ulaşılan 251 cesedin Torez'deki tren istasyonuna götürülerek vagonlara yüklenildiğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmalarında görevlendirilen personel sayısının da artırıldığı belirtilen açıklamada, çalışmaların 810 kişi ve 35 araç vasıtasıyla yapıldığı kaydedildi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamasında, uçak kazasında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin toplanılması ve incelemeler için belirlenen bölgeye taşınması için soğuk hava deposu niteliğindeki 4 vagondan oluşan 2 treni Torez istasyonuna gönderdiklerini bildirdi.

Malezya Havayolları'na ait Amsterdam- Kuala Lumpur seferini yapan Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede 17 Temmuz 2014'te düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünü açıklarken, Rusya olayla ilgili sorumluluğun Ukrayna hükümetine ait olduğunu vurguluyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement