Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, çatışmalarda yaşamını kaybeden 23 askerin cenazesini Ukrayna tarafına teslim ettiği bildirildi.

06.03.2015 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, çatışmalarda yaşamını kaybeden 23 askerin cenazesini Ukrayna tarafına teslim ettiği bildirildi.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar tarafından tek taraflı olarak ilan edilen "Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı" yetkilisi Lilia Rodionova, geçen yıl yaz aylarında İlovaysk'ta meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden 23 askerin cenazesinin Ukraynalı yetkililere teslim edildiğini belirtti.

Rodionova, ölen askerlerin cenazelerinin "Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı" Vladimir Kononov'un talimatı üzerine Ukrayna tarafına teslim edildiğini kaydederek, bunu tek taraflı olarak yaptıklarını, Ukrayna tarafının henüz, ölen ayrılıkçıların cenazelerini kendilerine teslim etmediklerini ileri sürdü. Rodionova, "Biz, ölenleri değiştirmiyoruz, onları sadece Ukrayna tarafına teslim ediyoruz" ifadesini kullandı.

Rodionova, ayrıca yakın zamanda, son olarak taraflar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Debaltseve'de yaşamını yitiren hükümet askerlerinin cenazelerinin de Ukrayna tarafına teslim edileceğini dile getirdi.

Bu arada, ölen askerlerin cenazelerinin Ukrayna adına, taraflar arasında rehine değişiminde aracılık yapan gönüllülere teslim edildiği bildirildi.

Öte yandan, doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin sözcüsü Anatoliy Stelmah, yaptığı açıklamada, taraflar arasındaki ateşkese rağmen, gün boyunca ayrılıkçıların 20 kez ateşkes ihlali yaptığını savunarak, ayrılıkçıların bu çatışmalarda Peski, Nikolaevka, Opitnoe ve Avdeevka kasabalarını hedef aldığını ifade etti. Stelmah, son 24 saatte çıkan çatışmalarda bir Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, bir askerin yaralandığını kaydetti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre, doğudaki ayrılıkçılar ile çıkan çatışmalarda bugüne kadar bin 541 asker yaşamını yitirdi, 6 bin 226 asker yaralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Adsız: Ya sen bi sus be git Rusya da yaşa çok istiyorsan yarın Kars da bizim diye Ruslar gelirse sen hemen silahını teslim edersin 0 0 Yanıtla

Advertisement