Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

İstanbul'da yaşayan bir grup Ukraynalı kadın, Rusya'nın ülkelerinde yaşanan çatışmalara müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

01.09.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaşayan bir grup Ukraynalı kadın, Rusya'nın ülkelerinde yaşanan çatışmalara müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen 20 kadar Ukraynalı kadın, ülkelerinin milli marşını söyleyerek "Utan Rusya" ve "Faşist Putin" sloganı attı.

Ukrayna bayrakları açan kadınlar, "Putin, ellerini Ukrayna'dan çek", "Ukrayna'daki Rus istilasını durdurun", "Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı durdurun" ve "Ukrayna Rusya değildir" yazılı İngilizce ve Rusça pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Ukrayna vatandaşı Liliya Öztürk, "Amacımız Ukrayna topraklarında aylardır süren savaşa Türk kamuoyunun dikkatini çekmek. Ukrayna ordusu her gün onlarca şehit veriyor. Özellikle dün yüzlerce şehit verdik. Bu savaşa hep beraber hayır dememiz lazım" dedi.

Gruba çevredeki bazı vatandaşların ve turistlerin destek verdiği, bazı Rusya vatandaşlarının ise tepki gösterdiği görüldü.

Konsolosluk önüne gelen emniyet görevlilerinin uyarısı üzerine grup, Galatasaray Meydanı'na hareket etti.  Zaman zaman slogan atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen gruptakiler, eylemlerini burada yeniden ülkelerinin milli marşını söyleyerek noktaladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement