Uluslararası Alzheimer ve Demans Konferansında Türk İmzası - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Alzheimer ve Demans Konferansında Türk İmzası

Bu yıl İspanya'nın Valencia şehrinde ikinci defa gerçekleştirilecek "Uluslararası Alzheimer ve Demans Konferansı"nın başkanlığını bir Türk yapacak.

28.08.2014 13:57  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, İngiltere, Japonya, Almanya, İtalya gibi ülkelerden alanında önemli isimlerin katıldığı konferansta tek olan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Alzheimer nöroplastisitesi konusunda da konuşma yapacak.

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı, Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay Türk Bilimi adına önemli bir başarıya imza attı. Bu yıl ikinci defa gerçekleştirilecek "Uluslararası Alzheimer ve Demans Konferansı"nın başkanlığını bir Türk yapacak.

23 ile 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansa; ABD, İngiltere, Japonya, İspanya, İsrail, İtalya, Avustralya'dan önemli isimler katılacak.

Uluslararası bir organizasyonun oturum başkanı ve moderatörü olarak atanmanın kendisini mutlu ettiğini, Türk bilimi adına bunun sevindirici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tayfun Uzbay, konferansta Alzheimer hastalığının patofizyolojisi ve hastalık mekanizmaları başlıklı seksiyonda Alzheimer'ın nöroplastisitesi konusunda da konuşma yapacağını söyledi.

Her yıl farklı ülkede gerçekleştirilecek konferansın 3'üncüsü 31 Ağustos - 2 Eylül 2015 tarihleri arasında Kanada'da yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Alzheimer ve Demans Konferansında Türk İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement