Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılan Bektaşiler, Hacı Bektaş Veli'nin türbesini ziyaret edebilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

16.08.2014 20:03  Güncelleme: 20:13

"Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri"ne katılmak için gelen vatandaşlar, Hacı Bektaş Veli Külliyesi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Pek çok ilden ve yurt dışından Hacıbektaş ilçesine gelenler, ağustos ayında ücretsiz ziyaret edilebilen külliyeye yoğun ilgi gösteriyor. Bundan dolayı zaman zaman uzun kuyruklar görülüyor.

Bazı vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle külliyenin bahçesindeki ağaçların altında oturarak serinlemeye çalışıyor.

Sivas, Adana, Kayseri gibi kentlerden esnaf da külliye yakınında açtıkları stantlarda, hediyelik eşya, Hazreti Ali'yi temsil eden fotoğrafların yer aldığı halı ve kitaplar satıyor.

Etkinlikler kapsamında Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda karma resim, heykel, seramik ve fotoğraf sergisi açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde ise Sarıyer Belediyesi Tiyatro Grubunca "Üç Günlük Dünya" adlı oyun sahnelendi. Kültür Merkezi'nde ayrıca çok sayıda ozan, dinletiler sundu.

Çok sayıda Alevi ve Bektaşi, Garip Dede Cem Evi'nde düzenlenen birlik cemine katıldı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement