Uluslararası Heyet Orman Fakültesi Herbaryumu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Heyet Orman Fakültesi Herbaryumu'nu Ziyaret Etti

Uluslararası Heyet Orman Fakültesi Herbaryumu\'nu Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Bakanlığı COMENIUS Projesi kapsamında, Düzce’nin ev sahipliği ve proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Piece of Whole” adlı proje dahilinde 6 farklı ülkeden 34 öğretmen ve öğrenci, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu’nu (DUOF) ziyaret etti.

27.05.2015 13:08

Avrupa Birliği Bakanlığı COMENIUS Projesi kapsamında, Düzce'nin ev sahipliği ve proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Piece of Whole" adlı proje dahilinde 6 farklı ülkeden 34 öğretmen ve öğrenci, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu'nu (DUOF) ziyaret etti.

Projenin sahibi olan Düzce Hürriyet Ortaokulu Müdürü Gökmen Zeki, Koordinatörler Tuğba Sivrikaya, Semih Korkmaz ve Fen Bilgisi Öğretmeni Ayşe Arslan eşliğinde herbaryumu ziyaret eden konuklara, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve Herbaryum Kuratörü Doç. Dr. Necmi Aksoy tarafından " Türkiye'nin Bitkileri ve Biyolojik Çeşitliliği" konulu konferans verildi. Ziyaret, Dendroloji Laboratuvarında "Türkiye'nin Çiçekleri" konulu ve Tema Vakfı'nın gerçekleştirdiği "Konya Karapınar Erozyon Önleme Projesi" belgesellerinin gösterimiyle devam etti. Misafir heyete, Orman Fakültemiz bahçesinde bulunan ağaçlar ve bazı otsu türler hakkında bilgi sunuldu.

Devam eden program, Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Aksoy ve öğretim elemanları Uzman Serdar Aslan ve Arş. Gör. Neval Güneş Özkan tarafından konuk heyete fosiller, meyve tipleri, bitkilerle ilgili tarihi kitap koleksiyonları tanıtılarak, herbaryumlarda bitkilerin kurutulması, yapıştırılması ve saklanması aşamaları ile ilgili bilgiler verilmesi ve konukların üniversitenin Herbaryum'unu incelemelerinin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Heyet Orman Fakültesi Herbaryumu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement