Uluslararası Öğrenci Temsilcileri Buluştu - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Öğrenci Temsilcileri Buluştu

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Timurtaş: "Türkiye'de okuyan öğrencilerin, hayatlarını ev ve okul arasına sıkıştırmalarını istemiyoruz" "Ülkemizden ayrıldığınızda Türkiye'yi çok iyi bilen ve Türkiye ile çok iyi gönül bağı kurmuş birer dostumuz, kardeşimiz olmanızı arzu ediyoruz"

25.07.2014 17:42

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Osman Timurtaş, başka ülkelerden gelerek Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin, hayatlarını ev ve okul arasına sıkıştırmalarını istemediklerini belirterek, "Ülkemizden ayrıldığınızda Türkiye'yi çok iyi bilen ve Türkiye ile çok iyi gönül bağı kurmuş birer dostumuz, kardeşimiz olmanızı arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti Basın Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen "3. Uluslararası Öğrenci Temsilcileri İftarı" yapıldı. Ankara Kalesi'nde bulunan tarihi Bursa Evi'nde gerçekleştirilen iftar programına 51 ülkeden 80 öğrenci katıldı.

Program, Türkiye'de okuyan Suriyeli öğrencilerin temsilcisinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Osman Timurtaş, yaptığı konuşmada, 51 ülkeden gelen kardeşleriyle aynı sofrayı paylaşmanın ve aynı havayı teneffüs etmenin hazzını yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'de okuyan öğrencilerin, hayatlarını ev ve okul arasına sıkıştırmalarını istemediklerini vurgulayan Timurtaş "Sadece evden okula, okuldan eve gidip gelen öğrenciler olmanızı istemiyoruz. Okul dışı faaliyetlerle Türkiye'de geçirdiğiniz zamanlarınızı dolu dolu yaşamanızı arzu ediyoruz. Buradan ayrıldığınızda Türkiye'yi çok iyi bilen ve Türkiye ile gönül bağı çok iyi oluşmuş birer dostumuz, kardeşimiz olmanızı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Timurtaş, Türkiye'nin misafiri olarak gördükleri öğrencilerin buradan elde ettikleri birikim ve tecrübeyle kendi ülkelerine faydalı birer birey olmalarını arzu ettiklerini aktardı.

Kendi aralarında iyi ilişki kurmalarının da önemine değinen Timurtaş, şunları kaydetti:

"Yarın öbür gün ülkelerinize döndüğünüzde onlarca farklı ülkeden dostları, arkadaşları bulunan kişiler olma imkanına sahipsiniz. Bu ilişki ağının sizlere çok önemli katkıları olacak. Ayrıca bizlerle olan gönül bağınızın, muhabbetinizin de ülkelerinize döndükten sonra da devam etmesini temin etmeye çalışıyoruz. Sizden istirhamımız bizlerle ülkeleriniz arasında köprü olmanızdır. AK Parti olarak sizlere kapılarımız her zaman açık, istediğiniz zaman bizlere ulaşabilir, bizlere uğrayarak çayımızı, çorbamızı ve kahvemizi içebilirsiniz."

Timurtaş, misafir öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti. Program, dua edilmesinin ardından son buldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Öğrenci Temsilcileri Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement