Uluslararası Zeugma Film Festivali" - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Zeugma Film Festivali"

Uluslararası Zeugma Film Festivali"

Festivalin galasında, sinema sanatçısı Kadir İnanır'a, "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi İnanır: "Kültür ve sanatı olmayan, sanat toplumu olmayan hiçbir devlet, asla hiçbir yerde saygın olamıyor"

03.11.2014 21:57

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, "Kültür ve sanatı olmayan, sanat toplumu olmayan hiçbir devlet, asla hiçbir yerde saygın olamıyor" dedi.

İnanır, Onat Kutlar Sahnesi'nde düzenlenen Uluslararası Zeugma Film Festivali galasında, 45 yıllık sanat hayatına katkı sağlayan Gaziantep'te olmaktan heyecan duyduğunu belirtti.

Gaziantep'e sinemayı getiren ve kendisinin de filmini çektiği Nakip Ali'yi rahmetle anan İnanır, şunları söyledi:

"Mesleğimle ilgili nerede bir organizasyon varsa koşa koşa gidiyorum. Çünkü kültür ve sanatı olmayan, sanat toplumu olmayan hiçbir devlet, asla hiçbir yerde saygın olamıyor. Bu bir dünya gerçeği. Ceplerinizden dolarlar yerlere dökülse bile gün geliyor soruyorlar, sanatınız kültürünüz nerede, diye."

Bir sanatçının alabileceği en büyük ödülü halkın verdiğini vurgulayan İnanır, halkın kendisine bu ödülü verdiğini ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yazar Ahmet Ümit de Gaziantep'in dünya kültür başkentlerinden biri olması için kendi tarihinin ve kültürün farkına varması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te de olaylar yaşandığını anımsatan Ümit, "İnsanlarımız öldü. Ölen de öldüren de bizden. Bundan kurtulmamız için sanata ihtiyacımız var. Ötekini anlamak için sanata ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ümit, insanca yaşamak için sanata sahip çıkılmasını istedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, İnanır'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü verdi.

İnanır, ödülü Yeşilçam'ın yaşayan ve ölmüş bütün emekçilerine, savaşlarda ve iş kazalarında ölenlere saygıyla aldığını belirtti.

Ferit Ginol Quarter'in müzik dinletisi sunduğu galada daha sonra başrolünde Kadir İnanır'ın oynadığı "Katırcılar" filminin gösterimi yapıldı.

Festival kapsamında yarın, PrimaMall Prestije sinemalarında "Bir Ses Böler Geceyi" filminin gösterimi öncesinde yönetmen Ersan Arsever ve Ahmet Ümit'le "Edebiyat ve Sinema" başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek.

Ayrıca Gaziantep H Tipi cezaevinde yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncu Mesut Akusta ve senarist Serkan Tarhan'ın katılımıyla "Deli Deli Olma" filmi gösterilerek, söyleşi yapılacak. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Zeugma Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement