Umuda Yolculukta Kocaları Ölen Kobanili Kadınlar - Son Dakika
Yerel

Umuda Yolculukta Kocaları Ölen Kobanili Kadınlar

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yeri terk eden Suriyeli Kürtler, kaçış yolunda da saldırıların hedefi oluyor Hatay'a sığınan Kobanili kadınlardan bazıları, bu saldırılarda kocalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

07.12.2014 11:03

HALİT DEMİR - Halep'e bağlı Kobani'den (Ayn el Arap) kaçan Suriyeli Kürtler, kaçış yolunda da IŞİD'in saldırılarına hedef oluyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine sığınan Kobanili bazı kadınlar, kaçış sırasında maruz kaldıkları saldırılarda kocalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Çadırlarda ve köydeki evlerin bir bölümünde kalan kadınlar, çocuklarıyla teselli buluyor. Dağdan topladıkları mantarlarla yemek yapmaya çalışan kadınlar, çocuklarına babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor.

Sığınmacılardan Emine Osman, AA muhabirine, Kobani'den çatışmaların şiddetli olduğu zamanda kaçarken eşinin bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayattaki tek dayanağının oğlu olduğunu belirten Osman, şöyle devam etti:

"Saldırılar yoğunlaşınca kaçmak için yola çıktık. Yakınımıza bomba düştü. Kocam geride olduğu için hayatını kaybetti. Bir şey yapamadık. Oğlum yanımdaydı. Onu öylece bırakıp buraya geldik. Köylüler ve yardım dernekleri çadır, malzeme verdi. Hava çok soğuk olduğu için üşüyoruz. Ne sobamız ne de yiyecek bir lokma yemeğimiz var. Etraftan topladığımız mantar ve yenilebilen yabani otları azık yapıyoruz."

Hem kendi hem de kızı dul kaldı

Eşi ve evli kızıyla kaçan Neydi Ahram da, hem kocasını hem de damadını saldırıda kaybettiğini belirtti.

Suruç'a sığındıklarını, ardından Kırıkhan'a geldiklerini ifade eden Ahram, "Eşim ve damadım savaşta öldü. Yanımda bir kızım ve bir oğlum kaldı. Çocuklarımla ortada kaldım. Sağ olsun, vatandaşlar yardım ediyor" dedi.

Leman Tahari de kocasının öldüğünü, iki kızını Kobani'de amcalarının yanında bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) yetkilisi Fuat İpek, Kırıkhan'a sığınan ailelere çadır, gıda, giyim ve erzak verdiklerini, günlük ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Umuda Yolculukta Kocaları Ölen Kobanili Kadınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement