Umurbey İlköğretim Okulundan Uluslararası Proje - Son Dakika
Yerel

Umurbey İlköğretim Okulundan Uluslararası Proje

Umurbey İlköğretim Okulundan Uluslararası Proje

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey İlköğretim Okulu öğrencileri hazırlığını sürdürdüğü iki farklı uluslar arası projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

30.01.2015 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey İlköğretim Okulu öğrencileri hazırlığını sürdürdüğü iki farklı uluslar arası projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesinde eğitim-öğretime devam eden ilköğretim öğrencileri, 2 farklı uluslar arası projeye imza atmaya hazırlanıyor. Recep Yurdabak, İngilizce Öğretmeni Arzu Güvenenler koordinatörlüğünde sürdürülen projelerin çalışmaları hayata geçiyor. Okul Müdürlüğü projenin, birisi İtalya diğeri Yunanistan'da olmak üzere iki farklı ülkede gerçekleştirileceğini kaydetti. "When in Rome (do as the Romans), When in ..... eat as the ........." adı altında yer alan birinci projede bölgede yetişen meyve ve sebzenin tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Projede öğrencilerin hazırladıkları aktiviteler TwinSpace üzerindeki proje sayfasında paylaşılacak. Projenin son basamağında da faydalı ve yasaklı meyvelerden bahsedilecek ayrıca masallarda, hikayelerde, tarihsel olaylarda ve dini konularda yer alan ve 'ünlü elmalar' hakkında slaytlar ve video gösterileri hazırlanacak.

Umurbey İlköğretim okulu öğrencileri hazırladıkları ikinci projede İspanyol öğrencilerle tanışarak kültür alış verişinde bulunacak. "CATALONIA-TURKEY EXCHANGE" adı altında gerçekleştirilecek olan ikinci projede İspanya'dan Escola Santa Anna, Premià de Dalt Barcelona ile ortaklık yapıldı. 3.sınıf öğrencilerinden seçilen 12 kız 10 erkek öğrenci kendi kültürlerini sergileyecek. Öğrenciler ilk olarak kız erkek olarak eşleştirilerek karşılıklı birbirlerini tanıtıcı mektup hazırlayacak. Öğrenciler daha sonraki basamaklarda kendi okullarını ve çevrelerini tanıtıcı etkinlikler düzenleyecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umurbey İlköğretim Okulundan Uluslararası Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement