Umutlarını Enkaza Resmediyorlar - Son Dakika
Güncel

Umutlarını Enkaza Resmediyorlar

Suriye'nin başkenti Şam kırsalındaki Dareyya kasabasında gençler, Esed güçlerinin ablukasını ve saldırılarını duvarlara çizdikleri resimlerle protesto ediyor.

10.03.2015 11:35

Suriye'nin başkenti Şam kırsalındaki Dareyya kasabasında gençler, Esed güçlerinin ablukasını ve saldırılarını duvarlara çizdikleri resimlerle protesto ediyor.

Rejimin 2 yıldan bu yana abluka altında tuttuğu Dareyya'da yıkılan okul, sınıf ve binaların duvarlarına ders ve "sıcak aile" ortamlarını anlatan resimler çizen gençler, varil bombalı saldırılara ve kasabanın açık hapishaneye dönüştürülmesine tepki gösteriyor.

Seçtikleri bu yöntemle savaşsız yaşam ve iyi bir gelecek özlemini dile getirdiklerini ifade eden gençler, dünyaya, "sesleri duyulması gereken insanlar olduğu ve hala umutları bulunduğu" yönünde mesaj verdiklerini belirtiyor.

Duvarlara resim çizen gençlerden Ali Şurba, "Bu resimlerle Suriye'de devrimin sürdüğünü göstermek ve buradaki insanların sıkıntılarına dikkati çekmek istiyoruz" dedi.

İç savaş ve abluka sebebiyle göç veren 300 bin nüfuslu Dareyya'da şu anda 10 binden daha az insanın yaşadığı kaydediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umutlarını Enkaza Resmediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement