Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya Hapis Cezası

Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı\'ya Hapis Cezası

Dha İSTANBUL - (Geniş Haber) - ÜNAL AYSAL VE RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA HAPİS CEZASI...-FATİH TERİM MESAJLARI HAPİS CEZASI GETİRDİRasim Ozan Kütahyalı Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, mahkeme Kütahyalı hakkında ayrıca Hakaret suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına hükmetti.

31.05.2016 16:58

Dha İSTANBUL - (Geniş Haber) - ÜNAL AYSAL VE RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA HAPİS CEZASI...

-FATİH TERİM MESAJLARI HAPİS CEZASI GETİRDİ

Rasim Ozan Kütahyalı Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, mahkeme Kütahyalı hakkında ayrıca Hakaret suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına hükmetti.

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünsal Aysal ise Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Serpil KIRKESER İstanbul DHA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine, eski Galatasaray kulübü Başkanı Ünal Aysal ve gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'yı Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırırken, Kütahyalı hakkında ayrıca Hakaret suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına hükmetti.

Ünsal Aysal ise Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Duruşmada Fatih Terim'i avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Esasa ilişkin savunma yapan Avukat Epözdemir sanıkların cezalandırılmasını istedi. Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatları ise müvekkillerinin beraatini talep etti.

KÜTAHYALI 2 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'yı Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, Hakaret suçundan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına hükmetti. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'nın yargılama sürecinde ve sonrasında pişman olmamasını gözönünde bulundurarak, para ve hapis cezasını ertelemedi. Ayrıca, sanığın ekonomik ve kişisel durumunu gözönüne alarak para cezasının taksitlendirilmesine de yer olmadığına hükmetti.

ÜNAL AYSAL 10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, Ünsal Aysal'ı da Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ünal Aysal'ın yargılama sürecinde pişmanlık göstermiş olduğunu belirten mahkeme, Aysal'ın kişiliği hakkında edinilen kanaat karşısında cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemekten çekineceği yolunda vicdani kanı oluştuğunu kaydederek, hapis cezasını erteledi.

AVUKAT EPÖZDEMİR KARAR EMSAL NİTELİĞİNDEDİR

Davanın ardından açıklama yapan Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir kararın emsal niteliğinde olduğunu belirterek, 3 yılı aşkın bir süredir hukuk mücadelesi veriyoruz. Böyle emsal kararlar verilmesi de hukuken sevindirici. Bundan sonra da hukuki mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz, hak arama özgürlüğümüzü kullanacağız dedi.

Müvekkili Fatih Terim'in tarafı olduğu mesaj içeriklerinin eksik ve yanlı bir şekilde televizyonda milyonlarca izleyicinin önünde ifşa edildiğini söyleyen Avukat Epözdemir, sanıklara verilen hapis cezaları hakkında bilgi verdi. Avukat Epözdemir, Sanık (Rasim Ozan Kütahyalı) Pulitzer Ödülü bekliyordu, bırakın pişman olmayı. Bir ödül beklentisi içerisindeydi. Dolayısıyla aslında bu yaptırımları bu sanığa uygulamak ödül beklentisini de karşılamak anlamına gelecekti. Bundan sonra temyiz aşamasında takip edeceğiz diye konuştu.

KÜTAHYALI AMERİKA'DA OLSAYDI BANA PULİTZER ÖDÜLÜ VERMELERİ GEREKİRDİ

Kütahyalı, savunmasında, o günlerde Fatih Terim ve Ünal Aysal arasında büyük bir tartışma meydana geldiğini belirterek şöyle demişti

Ünal Aysal, Fatih Terim'e mesaj çektiği ancak kendisine ulaşamadığı, Fatih Terim'in de mesajı aldığı halde Ünal Aysal'a dönmediği tartışılıyordu. Ünal Aysal, Fatih Terim'in mesajını aldığını ancak kendisine kasten dönmediğini söylüyordu. Fatih Terim ise mesajın kendisine ulaşmadığını ve Ünal Aysal'ın kendisine ve kamuoyuna yalan söylediğini iddia ediyordu. Kamuoyu ikiye bölünmüştü. Ben tanınmış ve sorumlu bir gazeteci olarak hangisinin yalancı olduğunu kamuoyunu aydınlatmak için araştırdım. Araştırmalarım sonucunda Fatih Terim ve Ünal Aysal arasındaki mesaj kayıtlarına ulaştım. Mesaj kayıtlarını gazetecilik görevim gereği kamuoyuna paylaştım. Benim bu eylemim sorumlu gazetecilik yaptığımın bir kanıtıdır. Gerçekleri kamuoyu benim sayemde öğrendi. Benim bu eylemim bir gazetecilik başarısıdır. Takdir edilmesi gereklidir, ancak hakkımda haksız olarak ceza davası açılmıştır. Amerika'da olsaydı bana Pulitzer Ödülü vermeleri gerekirdi. Ayrıca ben haber kaynağımı açıklamak zorunda değilim. Ayrıca ben kaynağımı açıklasaydım da Fatih Terim çok daha zor duruma düşebilirdi. Fatih Terim'e asla hakaret etmedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.

SÖZ KONUSU MESAJLAR DOĞRUDUR VE DOSTANE MESAJLARDIR

Ünal Aysal da ifadesinde, Ben kesinlikle Rasim Ozan Kütahyalı'yla mesajlaşmadım. Bu konuyla hiçbir ilgim yok. Mesajlar (Fatih Terim ile aramızdaki mesajlaşma) medyada nasıl çıktı bilmiyorum. Söz konusu mesajlar doğrudur ve dostane mesajlardır ifadelerini kullanmıştı.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında Haberleşmenin gizliliği ihlal suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da Hakaret ve Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement