Unıcef "Çocukların Savaştan Korunması" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Unıcef "Çocukların Savaştan Korunması" Konferansı

Unıcef "Çocukların Savaştan Korunması" Konferansı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'ye Fransa'da kalan sığınmacı çocuklar konusunda sorumluluklarına sahip çıkması çağrısı yaptı.

21.02.2017 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'ye Fransa'da kalan sığınmacı çocuklar konusunda sorumluluklarına sahip çıkması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Paris'te düzenlenen "Çocukların Savaştan Korunması" konulu konferansta konuşan Hollande: "Ailesi İngiltere'de kalan Fransa'daki sığınmacı çocuklar için Birleşik Krallık'ı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum. Onları ağırlamak ve barındırmak için çalışıyoruz. İngiltere'ye geçmek istiyorlar. Bu dost ve komşu ülkeyle anlaşmalarımız var ve onlar bu anlaşmalara riayet etmeli." dedi.

Fransa'nın Avrupa'da sahipsiz çocuklar konusunda görevini yerine getirdiğini söyleyen Hollande, diğer Avrupa ülkelerinden de benzer beklentileri olduğunu belirtti.

Dünyada çocukların savaştan korunması konusunun acil olduğuna işaret eden Hollande şunlar kaydetti:

"Çocukların geleceği için 10 yıldır projeler yürütüyoruz ancak durum pek de değişmedi. Türkiye'de Eylül 2015'te bir plajda boğulmuş olarak bir çocuğun (Aylan) fotoğrafı, sığınmacılar için uluslararası bir seferberliğe sebep oldu. Ancak o trajik olaydan bugüne çok sayıda çocuk genel kayıtsızlık nedeniyle hayatını kaybetti."

Nijerya'da çocukların Boko Haram terör örgütü tarafından intihar saldırganı olarak kullanıldığını belirten Hollande, Afganistan, Demokratik Kongo, Sudan, Güney Sudan gibi ülkelerde savaş mağduru çocuklar için durumun aciliyetini koruduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Unıcef 'Çocukların Savaştan Korunması' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement