Üniversite Kaydı Yapan Çocuklarını Yalnız Bırakmadılar - Son Dakika
Güncel

Üniversite Kaydı Yapan Çocuklarını Yalnız Bırakmadılar

Üniversite Kaydı Yapan Çocuklarını Yalnız Bırakmadılar

LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere yerleşime hak kazanan öğrenciler üniversite kayıt işlemlerine başladı.

17.08.2016 10:19

LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere yerleşime hak kazanan öğrenciler üniversite kayıt işlemlerine başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan kayıt işlemlerine Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversite adayları kayıt yaptırmak için aileleriyle birlikte geldiler.

Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. 2016-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri devam ediyor. Öğrencilerin, 13-19 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Ek yerleştirme tercihleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri ise 6-9 Eylül olarak belirlendi.

"HAZIRLIKLAR EKSİKSİZ TAMAMLANDI"

Öğrencileri sektörün ihtiyaçlarının doğrultusunda yetiştirdiklerini dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Gümüş, "4. Sınıf öğrencilerimizi mezun ettik yeni taze kan olan öğrencilerimiz gelecek. Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte üniversitemize başvurarak yeni bir başlangıç yapacaklar. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık ve akademik kadrolarımız eksiksiz bir şekilde yerleşti. Öğrencilerimizden tek isteğimiz mümkün olduğu kadar derslerini takip edip hocalarını iyi dinlemelerini tavsiye ediyoruz. Tüm sektörle yakın ilişkiler içerisindeyiz ve sektörün enlerini üniversitemizde ağırlayarak öğrencilerimize en iyi eğitim ortamını sağlamak için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Tüm bunların yerine getirildiği taktirde öğrencilerimizin başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

AİLELERDE ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLI

Aileleriyle birlikte kayıt işlemlerine gelen öğrenciler çok mutlu olduklarını ve bir an önce eğitimlerine başlamak istediklerini söylediler. Aileler ise çocuklarının bu heyecanı ve mutlu gününde yanlarında olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Kaydı Yapan Çocuklarını Yalnız Bırakmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement